avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să știu dacă mi doresc să divorțez care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să știu dacă mi doresc să divorțez care sunt pașii ...

Vreau să știu dacă mi doresc să divorțez care sunt pașii de urmat.Precizez că am trei copii ,locuim în apartamentul soacrei , soțul are o garsoniera achiziționata dinaintea căsătoriei dar la care mi am adus indirect contribuția pentru că ratele la ea le a terminat in timpul mariajului.Eu lucrez ,am fost in CIC 5 ani pt copilul cu dizabilități dar banii au intrat în casă.Avem de asemenea o casă la care sunt debitor principal (nu știu dacă ăsta e termenul)iar soțul coplatitor.Vreau să știu ce pot face ca eu și copiii să nu rămânem în stradă.Situatia in familia mea e foarte grea ,e alcoolic de aici derivă alte probleme . Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:25, 20 Decembrie 2022
Divortul e un aspect, partajul este un alt aspect.

Puteti diivorta de comun acord la notariat sau din culpa la instanta.

Impreuna cu divortul se va stabili si cine exercita autoritatea parinteasca (alcoolismul este unul dintre motivele pentru care se acorda custodie exclusiva), locuinta minoria, pensia de intretinere si - eventual - un program de vizitare.

Partajul il veti face ulterior divortului si veti avea de impartit bunurile dar si datoriile comune, adica acelea dobandite/contractate in timpul casatoriei. Aveti dreptul la 1/2 din cuantumul ratelor platite in timpul casatoriei pentru imobilul bun propriu al sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)
Divort Elenavasiloae Elenavasiloae Buna ziua, Cum se poate rezolva divortul dintre 2 oameni casatoriti de aproape 1 an si care au impreuna gemeni de 4 luni. Motivul despartirii este alcoolul, ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie comuna mihaela33ina mihaela33ina buna ziua..am nevoie de sfatul dv intr-o problema.in data de 4 iunie am depus la notar impreuna cu sotul meu o cerere de divort de comun acord.avem impreuna si ... (vezi toată discuția)