avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constatare amiabila accident cu echipajul de politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constatare amiabila accident cu echipajul de politie

Pe scurt, intr-o intersectie din brasov am avut o tamponare cu un echipaj de politie care avea in functiune semnalele vizuale si sonore. Eu aveam verde, iar ei erau in misiune.Nu am vazut echipajul din cauza ca in dreapta mea oprise un autoturism sa le dea prioritate (nu am avut vizibilitate din cauza lui) si nu l-am auzit pentru ca ascultam muzica cu geamurile inchise.
Am stabilit ca sa ne intelegem amiabil si sa le dau lor RCA, iar eu imi repar masina pe CASCO.
Este corect cum am procedat ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:53, 23 Iunie 2013
Este corect. Ati semnat formularul de constatat amiabil?
urmeaza sa va intelegeti sau ati completat deja formularul de constatare amiabila? echipajul respectiv si-a continuat misiunea sau masina a fost avariata si nu s-au mai putut deplasa?
nu de alta dar daca nu ati incheiat constatarea amiabila exista posibilitatea ca conducatorul auto care conducea masina de politie sa se razgandeasca avand in vedere ca ei se aflau in misiune iar dvs. aveati obligatia sa le acordati prioritate. neacordarea de prioritate in astfel de cazuri este sanctionata cu amenda si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 60 de zile. chiar atat de amabili au fost politistii respectivi incat au fost de acord cu constatarea amiabila in conditiile in care echipajul se afla in misiune? sunt suprins deoarece un astfel de caz de neacordare de prioritate apare drept exemplu pe la tv!
daca au fost de acord cu incheierea constatarii amiabile considerati-va un norocos.:)
Loganul de politie nu s-a mai putut deplasa, la scurt timp a mai trecut un alt echipaj pe langa noi, probabil sa se duca in locul acestuia. Surprinzator, primul lucru care m-a intrebat politistul ,a fost daca am patit ceva si apoi de ce nu am oprit ca toti ceilalti.
Avand in vedere consecinta evenimentului respectiv imposibilitatea deplasarii auto politie,politistul in mod justificat s-a interesat de starea de sanatate care primeaza si ulterior a intrebat si motivul neacordarii de prioritate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre masina personala si masina echipaj de politie nitoiu nitoiu am fost implicat intr-un accident rutier cu o masina de politie, accidentul este cu avarierea celor doua masini. Descrierea evenimentelor ar fi urmatoarea: am ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate MariaNemteanu MariaNemteanu Am si eu o cunostinta care a avut un accident in urmatoarele conditii: -semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac, -masina care ... (vezi toată discuția)