avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de contraventie semnat in alb
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de contraventie semnat in alb

Buna seara, am patit o mica problema in jurul orei 23:30 ma oprit un echipaj de politie (nu mcv) intr-un control de rutina deoarece oprea toti participantii la trafic, pe motiv ca mi se arsese becul de la faza de intalnire partea stanga astfel functionand doar pozitia, partea dreapta functionand in conditii normale.
Politistul imi prima faza acesta a sustinut ca imi v-a aplica o amenda contravenitonala in valoare de 6 pct x 72 lei, insa in timp ce acesta verifica actele masinii razgandindu-se a sustinut ca imi v-a aplica o amenda pt nepurtarea centurii de sigurata ca sa scap mai ieftin.
Problema principala este ca ma pus sa semnez un proces verbal absolut gol neavand completat nicio rubrica nici macar numele meu, sau numele lui, dupa care mi-a inmanat actele masinii lasandu-ma sa imi continuu drumul mai departe( stiu ca am facut o prostie ca nu trebuia sa semnez) oare imi v-a veni amenda prin posta urmand sa completeze PV sau doar ma pus la cacealma sa semnez?
Va rog ajutati-ma..!!! Multumesc anticipat...!!! (scz pt lipsa de coerenta dar scriu acest mesaj la o ora tarzie):((
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Admin, administrator
Daca agentul constatator a fost ferm pe pozitie si s-a hotarat sa va dea PV pentru a parcurge continutul ,eventual a ridica si mentiona "obiectii",si a-l semna,pe cale de consecinta,in termen legal,veti primi la domiciliu PV contraventie
In raport de forma concreta de prezentare,veti putea analiza si hotari fie plata,fie promovare de plangere cotraventionala
Cu siguranta, daca ati semnat un proces verbal de contraventie, acela va fi completat. In nici un caz nu ar fi trebuit procedat asa nici din partea politistului si nici din partea dumneavoastra.
Asta cred si eu, oricum va multumesc foarte mult de raspuns..!!!

A dat PV doar ca sa semnez nefiind completata absolut nicio rubrica, practic era nescris acel PV

Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
poate politistul constientizeaza ca nu a procedat regulamentar si veti primiti un avertisment ptr un motiv oarecare.
Sper sa fie asa cum spui tu si sa nu fie vorba de amenda...!!! Multumesc de raspuns...!!!

Alte discuții în legătură

Refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte. Am ... (vezi toată discuția)
Politie - proces verbal nesemnat manasilviu manasilviu Salut, Am primit amenda de la politie pentru ca am trecut strada in fata casei mele pina la masina care-mi era parcata peste drum. Mentionez ca trecerea ... (vezi toată discuția)
Inmanare proces verbal amenda de contraventie Just-drept Just-drept Agentul sanctionar trebuie sa inmaneze contravenientului procesul verbal privind amenda de contraventie. Contravenientul a primit procesul verbal a amenzii ... (vezi toată discuția)