In cadrul unui proces civil petentii au formulat actiunea prin mandatar care era imputernicit prin procura notariala. Intrucat instanta a stabilit taxa judiciara de timbru pentru a fi platita de petenti a instiintat pe petenti /2 la numar/ si nu pe mandatar care nu a fost citat in instanta la nici un termen si care avea suma necesara pentru a decide. Nefiind indeplinita procedura cu mandatarul taxa nu a fost achitata si actiunea a fost respinsa cu cheltuieli de judecata in facoarea paratului. Petentul este in periada de apel/recurs iar intrebarea este daca lipsa de procedura cu mandatarul este motic de recurs ?
Daca in cererea de chemare in judecata s-a cerut ca citarea sa se faca la domiciliul mandatarului, atunci este motiv de recurs.
Instanta citeaza partile in cauza, daca partile vor sa fie citate la alt domiciliu sau la domiciliul unui mandatar, trebuie sa informeze instanta in acest sens.
Sfaturi de divort
puffy_25
Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)