avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depozitare moloz langa gardul meu si pe drumul comunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depozitare moloz langa gardul meu si pe drumul comunal

Am un teren pe care incerc sa-l intretin de la distanta (este o mostenire de pe mama mea si ajung cam o data pe saptamana). Am un vecin in lateral (ne desparte o ulita de vreo 3 metri) care si-a daramat o bucatarie de vara si a ridicat alta in loc. Tot cea ramas din cladirea respectiva si in plus si pamantul dislocat pt a face fundatia noii cladiri a pus-o de-a lkungul gardului meu pe o distanta de 100 metri si o latime cam de 1.5 metri si pe drumul comunal... a facut asa ca o alee pusa exact in gardul meu pe alocuri depasind cardul inspre curtea mea ( mentionez ca gardul este facut din rachiti si sunt legate leturi de acestea ). Aici a fost o casa care nu mai este locuibila. Ar fi multe de spus, ca este un vecin agresiv si nu am indraznit sa-l infrunt in momentul in care am fost la tara si am vazut ce se intamplase. Imi place sa rezolv totul pe cale amiabila sau legala...dar cu el nu se poate amiabil... de multe ori isi lasa vaca sa pasca in iarba mea... Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile mele si cum sa-l determin sa ia mizeria de acolo. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: milikutza , utilizator 19:25, 24 Iunie 2013
puteti face plangere prin Parchet in scris pentru savarsirea de catre vecin a infractiunii de tulburare in posesie , fapta prevazuta si pedepsita de art.220 Cod Penal.
Imi puteti spune daca este prevazut in lege care e suprafata de teren din fata gardului care este responsabilitatea proprietarului sa o metina curata...nu stiu daca e corecta intrebarea mea, dar vreau sa fac o plangere catre Primaria comunei si sa fiu putin in tema...sa stiu ce sa scriu... Multumesc pentru intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini milikutza milikutza Buna ziua, am la tara o casa si vreau sa indrept un gard intre mine si vecina mea. Timp de 20 de ani nu prea a stat nimeni pe acolo, timp in care ea a tot ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere anadoina anadoina Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu un teren intravilan de 1000m.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral intre el si fratii ... (vezi toată discuția)
Geamuri poparamona poparamona Buna ziua! Imi construiesc casa si as fi dorit ca la mansarda sa imi fac geamurile inspre vecinii din partea dreapta a casei( am ales acesta optiune deoarece ... (vezi toată discuția)