Buna ziua, am la tara o casa si vreau sa indrept un gard intre mine si vecina mea. Timp de 20 de ani nu prea a stat nimeni pe acolo, timp in care ea a tot mutat sarma gardului dupa tot felul de copacei crescuti in hat si am ajuns sa avem acum cam cu 1.5 metri latime pe o distanta de 100 metri mai putin teren decat ar fi normal. Am incercat sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa dea inapoi gardul cu distanta respectiva si m-a amenintat ca aduce politia. Am lasat totul balta pt ca oamenii care au vazut cum muta iarna gardul nu vor sa se bage. Spuneti-mi va rog pe cale legala cum o pot face sa mute gardul inapoi? Nu vreau sa ma judec, ci sa gasesc o modalitate prin primaria locala. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez. Va multumesc!
Mergeti la primarie si cereti lista sau numele cadastristului care cunoaste zona , faceti cadastrul , intarusarea , intabularea si dupa ce ve-ti avea dovezi legale ale limitelor proprietatii , puteti avea o discutie pe baza acestora cu ORICINE . Daca vecinul (vecinii) nu vor sa i-a in considerare aceste acte , atunci singura solutie este o actiune in granituire formulata impotriva vecinului neintelegator .
Mai bine ar fi sa vorbeasca acel cadastrist si cu vecina.
Totusi, nu o poate obliga la nimic. Ideal ar fi sa nu va judecati, sa nu fiti bolnav... si va doresc.
Daca nu reusiti cu cadastristul, incercati la o mediere.
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)