avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA neplatitor de TVA

1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? (valoare 150 ron)
2. Daca mi-am cumparat un router si o imprimanta le pot deconta pe PFA?
Se pot trece tot la plati in RJIP?

Cel mai recent răspuns: andreea_catalina , utilizator 18:30, 27 Iunie 2013
In baza chitanelor obtinute descarcati plata in registrul jurnal, normal, sa va apara cheltuiala facuta. In registrul inventar se trec obiectele de inventar si mijloacele fixe achizitionate, cu ocazia inventarierii de la finele anului.Le treceti doar cantitativ-valoric , ca evidenta a obiectelor detinute.Ca la un inventar al patrimoniului dvs.Deci le treceti si in registrul jurnal (cheltuiala)si in reg inventar(ca bunuri ale firmei),In registrul inventar veti trece si suma din registrul de casa, si suma din banca conform extrasului etc, la data din an cind efectuati inventarierea patrimoniala. Asta tine de cunostintele de contabilitate.
Nu prea am inteles ultima parte... :(
Deci eu trec valoarea totala a obiectului in RJIP (la cheltuieli), dar il trec si in registrul-inventar.
In registru-inventar trec valoarea lui totala? ca sunt multe rubrici care chiar nu stiu ce inseamna...(daca ma puteti lamuri)
Am citit pe forumuri ca un obiect de valoare mare se amortizeaza in mai multe luni, ani...
Daca ma puteti ajuta cu un model de completare registru-inventar...nu stiu exact ce sa scriu la valoare contabia, valoare de inventar, ce inseamna diferentele de evaluare?
Va multumesc!
Valoarea contabila este cea de achizitie, conform documentelor de achizitie,valoarea fara tva.Valoarea de inventar este valoarea la momentul inventarierii, tinind cont de uzura obiectului (in unele situatii poate sa fie diferita daca obiectul inventariat a suferit deteriorari si atunci valoarea poate fi una a pietei),tinind cont de amortizare in cazul mijloacelor fixe, diferenta de evaluare este diferenta intre valoarea de achizitie si cea din momentul inventarierii.
Pai eu vreau sa trec in registru inventar un router, o sa trec la valoare contabila si de inventar aceeasi valoare (valoarea de achizitie), poate peste un an se devalorizeaza si o sa trec alta valoare, dar nu stiu cum o sa stabilesc aceasta valoare.
Si inca o intrebare in RJIP o sa trec la plati valoarea obiectului fara tva la fel ca in registru inventar?



Alte discuții în legătură

Pfa registru inventar prazaro prazaro Sunt PFA [traducator autorizat] si am inteles ca trebuie sa tin un registru inventar. Poate cineva, va rog, sa ma ajute la completarea lui? Eu nu inteleg mai ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)