avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatie de munca pt. cetatenii straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatie de munca pt. cetatenii straini

Unui cetatean strain i s-a eliberat AUTORIZATIE DE MUNCA, dupa care i s-a intocmit si Contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Pe AUTORIZATIA DE MUNCA scrie data eliberarii, dar nu scrie perioada de valabilitate. AUTORIZATIA DE MUNCA are perioada de valabilitate? In ce act normativ scrie valabilitatea AUTORIZATIEI DE MUNCA?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 15:55, 16 Octombrie 2009
Buna ziua!
In primul rand vreau sa va spun ca nu sunt un consultant, ci vreau doar sa va dau un raspuns!
Am obtinut si eu Autorizatie de Munca, fiind cetatean strain. Din cate stiu eu aceasta autorizatie este valabila atata timp cat persoana respectiva ramane angajata la societatea angajatoare! Practic ea este valabila pentru societatea respectiva.
In momentul in care cetateanul strain isi va schimba locul de munca, respectic va avea un alt angajator,
va fi nevoit sa obtina o alta autorizatie de munca!
Sper ca v-a fost de folos raspunsul meu!
O zi buna
este valabila 30 de zile timp in care poate sa isi ia viza de lunga sedere
Autorizatia de munca este de mai multe tipuri . De exemplu, autorizatia de munca pentru lucratorii permanenti da dreptul titularului sa fie incadrat in munca pe baza contractului individual de munca incheiat pe durata nedeterminata sau determinata, la o singura persoana fizica sau juridica din Romania ori la o reprezentanta, sucursala sau filiala din Romania a unei persoane juridice cu sediul in strainatate. Prin urmare, acest tip de autorizatie nu are perioada de valabilitate.

freeelis a scris:

Autorizatia de munca este de mai multe tipuri . De exemplu, autorizatia de munca pentru lucratorii permanenti da dreptul titularului sa fie incadrat in munca pe baza contractului individual de munca incheiat pe durata nedeterminata sau determinata, la o singura persoana fizica sau juridica din Romania ori la o reprezentanta, sucursala sau filiala din Romania a unei persoane juridice cu sediul in strainatate. Prin urmare, acest tip de autorizatie nu are perioada de valabilitate.

Pe bune????? #-o #-o

VA spun eu ca are... 30 de zile de la inmanare. Cititi in lege sau pe o autorizatie (daca aveti ocazia) IAr daca in timpul asta nu iti iei viza le lunga sedere...... pa ... la revedere... :thumbdown:
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
dorians, utilizator
Care este temeiul legal, unde pot gasi ceea ati spus dvs., deoarece la ITM chiar daca are contract individual de munca pe perioada nedeterminata conform autorizatiei de munca permanenta pentru firma respectiva, imi spun ca trebuie alta autorizatie de munca. Vreau sa le arat negru pe alb ceea ce scrie in Lege sau ce act normativ ar fi.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de munca lucrator permanent - cetatean marocan aloghin aloghin Buna ziua! Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele probleme: - La firma unde lucrez in prezent avem ca lucrator detasat un cetatean marocan pentru care ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere Rikka Rikka Buna ziua. Sunt cetateanca a Republicii Moldova si sunt desemnata ca administrator (unicul) a unei societati comerciale cu capital strain din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)