avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avarierea autoturismului in urma unui scandal la care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avarierea autoturismului in urma unui scandal la care nu am participat!

Buna ziua,

Azi-noapte ma deplasam cu masina pe o strada din oras, iar la un moment dat pe mijlocul strazii un barbat isi batea consoarta, am claxonat s-au dat la o parte, iar cand am ajuns cu masina in dreptul lor barbatul in cauza mi-a dat un pumn in oglinda si bineinteles aceasta a fost distrusa... Ulterior am discutat cu persoana in cauza si a spus ca imi va plati daunele cu conditia sa nu ma duc sa ii fac plangere la politie. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care nu imi va repara dauna produsa? Practic nu am nicio garantie ca va face acest lucru... Mentionez ca imediat dupa eveniment am sunat la 112 si le-am povestit ce s-a intamplat, m-au invitat la sectie pt a face plangere, dar le-am spus ca am rezolvat pe cale amiabila cu individul si ca nu doresc sa mai depun plangere impotriva lui... Pot face asta ulterior in cazul in care nu se achita de datorie? Daca da, in cat timp?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionionescu2 , utilizator 10:02, 27 Iunie 2013
In termen de doua luni puteti depune plangere.
Pentru a avea garantia individualizarii autorului cercetarea circumstantelor producerii evenimentului care a generat prejudiciul suferit,eventual recuperarea acestuia,este de preferat sa respectati norma in vigoare si sa depuneti plangere la politie,in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul ,in temeiul disp art 284 cod procedura penala
Trebuia sa depuneti plangere iar cand va aducea contravaloarea oglinzii mergeati la politie si va impacati.
cu oglinda am inteles-o. e doar inca un obiect.
ce nu am inteles insa e daca le-ati spus politistilor, si de bataie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima unui accident minor, vinovatul a fugit de la locul faptei. Petria Marius Petria Marius Sunt victima a unui accident minor care s-a soldat cu distrugerea oglinzii retrovizoare stanga. Masina care de deplasa din sens opus nu a pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Daune materiale pentru distrugere AndreiVB AndreiVB Buna. Am fost urmarit in trafic de catre o masina, in care se aflau 2-3 persoane (nu am vazut exact). Ajungand in oras, masina respectiva a oprit pe dreapta, ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac atunci cand am problema iar politia imi spune ca nu este de competenta lor? valipele valipele Buna ziua, acum aproximativ 50min, doream sa ies din incinta Anticoroziv pe drum, (ulterior am luat-o pe trotuar). La iesire din curtea de la Anticoroziv era ... (vezi toată discuția)