avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot ataca o hotarare definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot ataca o hotarare definitiva

am gasit intamplator ca acum sase ani s-a dat o hotarare definitiva cu executare silita pentru un credit pe care l-am luat pe firma.
problemele sunt mai multe:
1.nu am fost citat atunci.
2.creditul a fost pe persoana juridica
3.banca respectiva a cerut insolventa si falimentul si apoi raspunderea administratorului.
4.instanta a respins atragerea raspunderii administratorului.
cum pot ataca hotararea instantei?
muiltumiri
Cel mai recent răspuns: gioni_nic , utilizator 06:42, 27 Iunie 2013
Stimat forumist,

Nu cred că aţi descoperit întâmplător că aţi pierdut un proces.

Evident, la încuviinţarea de executare silită nu aţi fost citat, căci nu era necesară citarea, dar la procesul pierdut, îmi vine greu să cred că persoana juridică de care aminteaţi nu a fost citată.

Deci, în această privinţă, nu puteţi face nimic. Pe de altă parte, falimentul /insolvenţa suspendă executarea silită.

În legătură cu atacarea hotărârii în baza căreia se cere executarea: nu văd cum s-ar putea face. În primul rând, dvs, personal, nu aveţi interes, răspunderea administratorului fiind respinsă, iar despre persoana uridică, observaţi răspunsul anterior.

Cu stimă.
Multumesc pentru raspuns.
Eu caut periodic pe portal just ro daca nu cumva s-a mai fabricat vreun dosar. Asa am descoperit.
1.Respingerea atragerii raspunderii a fost hotarata de o instanta. La acel proces am fost.
2.Alta instanta a hotarat executarea silita, fara a face referire la hot scrisa la pct 1 si fara a ma chema in instanta.
Faptul ca o astfel de practica exista, inseamna ca sistemul are lacune grave si trebuie sa existe o cale de atac. Altfel te poti trezi cu cine stie ce impuneri si chiar mai rau, fara sa ai posibilitatea apararii.
Ceva scartaie grav de tot.
Cum sa judeci un caz neaudiind o parte???
Ma gandeam sa ma adresez CSJ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale de catre o firma cu activitate suspendata George Ionescu George Ionescu Pe scurt, o societate la care am fost angajat nu mi-a platit drepturile salariale, motiv pentru care am dat-o in judecata si am castigat in instanta. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment clr2607 clr2607 O societate comerciala aflata in insolventa deschide un proces in civil.Procesul incepe,iar la un moment dat societatea aceea intra in faliment.Ce se ... (vezi toată discuția)