buna ziua
revin cu o veche problema
tatal meu a mostenit de la concubina lui un apartament. exista un testament inregistrat la notar.
dupa decesul acesteia , tatal meu a inceput sa faca demersurile pentru succesiune dar din pacate a decedat si dansul.
noi cei 4 frati copii lui am inceput sa facem noi succesiunea la notar dupa tatal nostru si dupa concubina acestuia.
am avut supriza ca in ziua cand trebuia sa semnam actele la notar pentru definitivarea succesiunii sa vina un avocat din partea unei nepoate de-a concubinei (nepoata de sora ) dansa nu a avut copii niciodata , si a depus o cerere la notar prin care se suspenda succesiunea pe motiv ca respectivul apartament se afla in litigiu in tribunal.
am umblat mult pana am aflat ce a facut nepoata respectiva.
ea a dat in judecata pe alti verisori de-ai ei (nepoti ai defunctei concubine dar toti din partea fratilor acesteia) ca sa ii cedeze ei apartamentul? practic sa faca succesiunea prin tribunal, cu toate ca stia ca exista acest testament .
am depus si noi o cerere de interventie in dosarul ei si am obtinut o amanare a dosarului.
dansa ne-a amenintat ca degeaba ne straduim noi ca testamentul nu este valabil si ca ne arata ea ca o sa castige si o sa ma dea afara pe mine( sunt cea mai mica si locuiesc in acel apartament lasat prin testament) din apartament pentru ca ei au dreptul ca sunt rude de sange.
va rog un sfat! o indrumare!
avem noi castig de cauza ca urmasi si posesori ai testamentului s-au trebuie sa caut sa plec cu chirie???:(
Aveti nevoie de avocat.
Foarte bine ca ati intervenit in proces. Trebuie vazut testamentul si trebuie analizata calitatea acelor rude respectiv gradul) pentru a stabili daca sunt rezervatari.In mod normal, testamentul ar trebui recunoscut, tatal dvs. ar fi legatar si daca nu exista mostenitori rezervatari, apartamentul ii revenea lui si, acum, implicit dvs. copiilor. Cu siguranta ca vor incerca anularea testamentului si trebuie sa va aparati. Mai mult trebuie sa analizati toate detaliile. Cand a decedat concubina tatalui, daca s-a acceptat atunci succesiunea..etc.
Va recomand avocat.Veti avea nevoie daca este in joc un apartament ( cu atat mai mult cu cat locuiti acum in acest apartament).
va multumesc foarte mult pentru raspuns!
ei sunt nepoti din partea surorilor si fratilor defunctei , ea nu a avut copii niciodata.
acesti nepoti nu o vizitau pe dansa ca ne-am si mirat de unde au aparut atati de multi!
daca sunt nepoti de sora si frate pot fi considerati mostenitori rezervatari?
o nepoata de-a dansei avea cunostiinta de testament chiar si o copie a acestuia, de altfel si avocata dansei cand a depus cererea la notar pentru a suspenda succesiunea pe care noi o faceam a primit o copie a acestui testament dar nu au folosit-o la tribunal , au ascuns acest lucru pana am depus noi acea cerere de interventie in dosar.
cum se poate??
daca nu aflam la timp noi si se dadea o sentinta judecatoreasca in favoarea lor, noi pierdeam.
si avocatul pe care noi l-am pus a spus ca e un pic c-am greu ca ei sunt rude de sange , chiar daca noi avem un document, un testament facut la notar si legalizat.???
scopul lor este sa vanda apartamentul , chiar au gasit si un cumparator.
as dori sa stiu daca avem castig de cauza sau nu !:(
Nu va asteptati ca noi sa banuim mai multe decat stie avocatul dvs. care a vazut hartiile.
Simplu n-are sa fie. Adica sa nu va inchipuiti ca de indata ce ati intervenit si ati depus testamentul ei or sa zica: saru'mana, ne scuzati, noi am plecat. De aceea avocatul a zis (cinstit) ca n-are sa fie usor.
Probabil vor incerca sa promoveze si o actiune in anularea acelui testament. Nefiind rezervatari se pot lega cel mult de ...facultatile mintale ale concubinei.
Sau ...habar n-am. Am mai vazut testament in care notarul scria in inchierea de autentificare ca persoana n-a putut sa semneze (luanadu-i amprenta) pentru ca avea fractura de col femural !!! (de parca pana atunci omul semnase numai cu picioru'). Va dati seama ca un astfel de testament n-a rezistat, chiar daca avea timbre de la notar.
In asemenea situatii trebuiesc cunoscute hartiile. Altminteri ne dam cu presupusul ca sa ne-aflam in treaba.
imi cer scuze......
la notar defuncta era in deplinatatea facultatilor mintale si a semnat cu semnatura dansei dansa decedand 4 ani mai tarziu din motive medicale in spital! imi inchipui ca nu o sa fie chiar asa de usor.....
chiar si notarul care este destul de n varsta si cel mai respectat din ploiesti a spus ca ar veni ca martoe la proces daca este nevoie.....
Este foarte bine ca ati intervenit in acel dosar. Proba ca testamentul nu este valabil trebuie sa o faca respectivii. Avand in vedere ca acestia nu sunt rezervatari, nu pot solicita reductiunea testamentara, care se introduce si intr-un anumit termen de prescriptie de 3 ani, ci numai nulitatea acestuia. Nulitatea trebuie demonstrata in fata instantei de judecata. Eu consider ca aveti sanse.
Testament
olive
buna ziua
revin cu o veche problema
sa o iau de la inceput.
Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Testament.
olive
buna seara din nou
revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament
sa o iau cu inceputul
tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)