avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare apartament

Buna seara
Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare cumparare sau doar donatie? Mentionez ca are un fiu nelegitim care locuieste in America, cu a carui mama a fost casatoriti 15 ani, si nu as vrea sa am probleme dupa ce unchiul nu mai este.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:55, 25 Iunie 2013
Deci.. unchiul n-are niciun fiu. Donatie.
Interesati-va intai sa vedeti daca imobilul despre care vorbiti e cumparat in timpul casatoriei cu sotia. Daca e .. trebuie facut partajul intai.
Cel mai corect e vanzare-cumparare cu clauza , drept abitatie pentru unchi.
Exista mai multe acte care se pot face, depinde de dvs ce doriti , la fel si unchiul dvs. Daca este unicul proprietar si daca nu are copii, sotie sau parinti in viata va poate face si testament . Acesta isi produce efectele la decesul sau. Bineinteles ca poate dispune de bunul sau cum doreste adica va poate lasa la deces doar hartia si pixel cu care a semnat testamentul. Testamentul se poate revoca oricand pana la decesul testaorului de catre acesta. Este insa varianta cea mai ieftina la situatia in care nu exista mostenitori rezervatari.
Va poate dona , va poate vinde , ambele contracte cu uzufruct viager pentru unchi. Puteti incheia un contract de intretinere, adica in schimbul prestarii intretinerii pana la decesul unchiului, intretinere constand in hrana, medicamente, imbracaminte, asistenta medicala, cheltuieli de inmormantare, va transmite dreptul de proprietate asupra imobilului . Toate aceste contracte din urma, donatie, vanzare si intretinere sunt costisitoare adica pe langa onorariul notarului veti plati si impozit catre stat care este cam dublul onorariului notarului. In plus la toate contractele intre vii va trebuie cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)