avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art.612
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art.612

"Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic."

Tuburile de evacuare ale hotelor si centralelor termice sunt considerate "lucrari"? Daca da, unde gasesc baza legala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana-D , utilizator 19:59, 25 Iunie 2013
Sa reformulez: articolul 612 se refera si la tuburile de evacuare ale hotelor? Exista vreun temei pentru ca el sa nu se aplice in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare gaze arse de la centrala termica in curtea mea garbiny garbiny Vecinul a facut o gaura orizontala(la 2-3m inaltime) in peretele sau(care este pe hotarul comun) pentru evacuarea gazelor de la centrala termica .Acesta ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Bokasa Bokasa Pot sa construiesc o casa pe hotar cu un teren liber de constructii fara a cere acodul vecinului? (vezi toată discuția)
Distanta intre propietati vacarunicolaie vacarunicolaie care este distanta legala intre gard imprejmuitor si balconul casei vecinilor/ (vezi toată discuția)