avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... precontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

precontract vanzare cumparare

vreau sa fac un precontract de vanzare cumparare, eu fiind vanzatorul si m-ar interesa cat este valabil extrasul de carte funciara de informare si daca este necesara participarea sotiei la semnarea precontractului, apartamentul a fost dobandit prin schimb(celalalt fiind mostenit ca bun propriu, in timpul casatoriei) iar pe contract titular sunt doar eu.

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 16:21, 25 Iunie 2013
Daca ati dat la schimb un bun propriu, ce ati primit in schimb este tot bun propriu al dumneavoastra, nu al dvs cu sotia.
In principiu puteti semna singur, cu mentiunea ca ar trebui ca sotia sa fie prezenta daca dumneavoastra instrainati locuinta familiei (in definitia codului civil) si in cartea funciara este notat faptul ca apartamentul reprezinta locuinta de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament - este obligatorie prezenta ambilor soti la semnarea actului? j_smiht j_smiht La semnarea actului de vanzare-cumparare a unui apartament trebuie sa fie prezenta si sotia (sotiile) vanzatorului (vanzatorilor)? (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Magda1998 Magda1998 Am aflat cu surprindere ca sotul meu a vandut un apartament pe care il avea dobandit inaintea casatoriei noastre. Avea dreptul sa faca asa ceva fara sa stiu si ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dobandit inaintea casatoriei AlinaStanciu80 AlinaStanciu80 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul vrea sa vanda apartamentul in care locuim impreuna cu cei 2 copii minori, impotriva vointei mele ... (vezi toată discuția)