Am aflat cu surprindere ca sotul meu a vandut un apartament pe care il avea dobandit inaintea casatoriei noastre. Avea dreptul sa faca asa ceva fara sa stiu si eu? Si daca nu, cum ma pot proteja eu? Aceasta vanzare s-a facut in septembrie 2016 (nu stiu exact pentru ca nu am actele)
Fiind un bun dobandit inaintea casatoriei, apartamentul in speta avea calitatea unui bun propriu, ceea ce inseamna ca actul de instrainare putea fi incheiat si fara acordul dvs.
Acum, nu va mai puteti proteja, ati fi putut, daca ati fi notat in cartea funciara ca ap e locuinta familiei, asta, desigur, daca era.
Dvs ati adus ceva imbunatatiri acelui ap ? Daca puteti dovedi, puteti cere instantei sa constate ca aveti un drept de creanta si sa ii cereti banii inapoi. Daca nu e cazul, chiar nu aveti niciun drept legat de apartament.
Aveti dreptul insa sa fiti informata, daca e important pt familia dvs.
Art. 318
Dreptul la informare
(1) Fiecare soţ poate să îi ceară celuilalt să îl informeze cu privire la bunurile, veniturile şi datoriile sale, iar în caz de refuz nejustificat se poate adresa instanţei de tutelă.
Bunuri comune?
ContSters77328
Daca sotul este titular pe un cont de economii si nu doreste sa faca imputernicire sotiei si nici sa dea detalii despre acest cont(ca fiind al sau personal...) ... (vezi toată discuția)