avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare apartament

Am aflat cu surprindere ca sotul meu a vandut un apartament pe care il avea dobandit inaintea casatoriei noastre. Avea dreptul sa faca asa ceva fara sa stiu si eu? Si daca nu, cum ma pot proteja eu? Aceasta vanzare s-a facut in septembrie 2016 (nu stiu exact pentru ca nu am actele)
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Magda1998, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda1998 , utilizator 10:05, 19 Ianuarie 2018
Fiind un bun dobandit inaintea casatoriei, apartamentul in speta avea calitatea unui bun propriu, ceea ce inseamna ca actul de instrainare putea fi incheiat si fara acordul dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca e apartamentul de dinainte casatoriei este numai ai lui si poate sa face ce vrea cu el.
Acum, nu va mai puteti proteja, ati fi putut, daca ati fi notat in cartea funciara ca ap e locuinta familiei, asta, desigur, daca era.
Dvs ati adus ceva imbunatatiri acelui ap ? Daca puteti dovedi, puteti cere instantei sa constate ca aveti un drept de creanta si sa ii cereti banii inapoi. Daca nu e cazul, chiar nu aveti niciun drept legat de apartament.

Aveti dreptul insa sa fiti informata, daca e important pt familia dvs.

Art. 318

Dreptul la informare

(1) Fiecare soţ poate să îi ceară celuilalt să îl informeze cu privire la bunurile, veniturile şi datoriile sale, iar în caz de refuz nejustificat se poate adresa instanţei de tutelă.

Va multumresc tuturos de lamuri-raspunsuri.

zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune? ContSters77328 ContSters77328 Daca sotul este titular pe un cont de economii si nu doreste sa faca imputernicire sotiei si nici sa dea detalii despre acest cont(ca fiind al sau personal...) ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dobandit inaintea casatoriei AlinaStanciu80 AlinaStanciu80 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul vrea sa vanda apartamentul in care locuim impreuna cu cei 2 copii minori, impotriva vointei mele ... (vezi toată discuția)
Obligatiile sotiei fata de datoriile sotului la fisc crysiustina crysiustina Bunaziua, doresc sa ma indrumati intr-o problema. Am aflat de curind ca sotul meu are datorii la fisc de mai multi ani. As vrea sa stiu ce implica aceasta ... (vezi toată discuția)