avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere Societate Comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere Societate Comerciala

Buna ziua! Detin o societate comerciala impreuna cu sotia si am decis sa ma retrag si sa o trec pe numele ei. Imi puteti spune si mie ce costuri implica asta, si in ce consta aceasta procedura? Va mulumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:03, 25 Iunie 2013
Costurile aproximative sunt undeva pe la 1300-1500Ron ... (atentie insa sa nu aveti antecedente fiscale (cazier fiscal)) plus compania sa nu aibe datorii (creditorii pot depune obiectii iar transferul va esua si banii se vor pierde) Va recomand sa va deplasati la Registrul Comertului acolo juristii va vor oferii consultanta necesara, si contra cost vor face si toate actele necesare.
Daca sunteti asociati, transmiteti partile sociale sotiei conform art. 202 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Documentatia va recomand sa o intocmiti la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului. Redactarea/intocmirea actelor la registru comertului plus partea de inregistrare in registru strict pe cesiune parti sociale eventual schimbare de administrator nu depaseste 800 ron. Durata operatiunii este cinci zile de la depunerea pentru inregistrare a actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare actionariat radu florin ioan radu florin ioan As vrea sa trec firma fiului meu la care el este singurul actionar pe mine. Cum sa procedez ? la cine sa ma adresez si ce demersuri trebuie sa fac ? Florin ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare societati comerciale piciuletz piciuletz Buna ziua, Suntem in negocieri cu o firma din SUA care este interesata sa cumpere doua societati comerciale inmatriculate in Romania. [un SRLromanesc si o ... (vezi toată discuția)