Buna ziua.
Lucrez a o CN care urmeza sa faca restructurari, se va da un examen scris. Eu am nascut pe 15.05.2013, iar din 01.02.2013 am reventi la serviciu si beneficiez de stimulent de insertie. In cazul in care o sa pic acel examen, o sa mai primesc stimulentul de insertie???
1. Veti primi stimulent de insertie pana copilul implineste 2 ani daca in aceasta perioada veti avea venituri din salarii (indiferent de la ce loc de munca).
2. Dar pe perioada cat beneficiati de stimulent de insertie nu puteti fi concediata decat daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment (declarata ca atare prin hotarare judecatoareasca).
3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.