avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita girant- cum imi recuperez banii ?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita girant- cum imi recuperez banii ?

Buna,
Solicit sprijin din partea d-voastra in urmatoarea problema: in anul 2008 am girat o persoana care a luat un credit pt. achiz.unei masini, aceasta persoana avea de achitat lunar o suma de 500 RON, dar de un an si 6 luni a achitat doar 400 RON (suma retinuta si virata de angajatorul sau):in dec.2012 un executor judecatoresc mi-a scos casa la vanzare desi eu nu am girat cu aceasta deoarece este luata in rate si mai am de achitat 10 ani de zile; am actionat in judecata banca respectiva si am obtinut o sentinta pozitiva si irevocabila.Acum 3 zile executorul a trimis la locul meu de munca o dispozitie de poprire asupra veniturilor mele. Mentionez ca in acel contract sotia persoanei are calitatea de codebitor dar nu s-a procedat la nicio retinere asupra veniturilor desi ea lucreaza iar in contract este stipulat ca imprumutatul garanteaza rambursarea creditului prin garanția reala mobiliara care face obiectul creditului ,adica masina insa executorul nu a procedat la recuperarea si evaluarea masinii desi eu personal l-am informat ca beneficiarul contractului circula zilnic cu masina fara nicio o problema. Intrebarea mea este: ce pasi trebuie urmati sau cui trebuie sa ma adresez pentru ca executorul sa se indrepte asupra celui care a luat acest credit si care foloseste in continuare masina si are si un loc de munca stabil?.
Va multumesc anticipat!
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:24, 25 Iunie 2013
Parerea mea este sa contestati "poprirea" dispusa de executorul bancar (numai daca sunteti la prima poprire). Si in cadrul contestatiei in subsidiar formulati o cerere "oblica'' in regres impotriva debitorului, cu obligarea acestuia sa va returneze sumele poprite, sau sa indicati ca bunul "gajat" al debitorului exista, si, sa fie instituit un sechestru asigurator.
Este complicat, angajativa un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedează în cazul mai multor executări silite dacă debitorul nu a girat niciun împrumut cu bunuri mobile sau imobile? Alexandru9314 Alexandru9314 Buna ziua, Am 3 intrebari: 1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2? 2. Se ... (vezi toată discuția)
Poprire girant, recuperare de la titularul creditului ami20021968 ami20021968 Am girat o persoana la CAR, aceasta nu a mai platit si mi-a fost trimisa poprire. Mentionez ca titularul lucreaza la aceeasi unitate din momentul imprumutului, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ciobanuioan72 ciobanuioan72 Buna ziua,pe contul meu bancar a fost facuta o poprire pentru suma de 3200 ron care reprezenta 2100 debite catre o societate si restul era tarife sau costuri ... (vezi toată discuția)