avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire girant, recuperare de la titularul creditului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire girant, recuperare de la titularul creditului

Am girat o persoana la CAR, aceasta nu a mai platit si mi-a fost trimisa poprire. Mentionez ca titularul lucreaza la aceeasi unitate din momentul imprumutului, deci este salariata si are de unde sa plateasca poprirea. In acest caz eu de ce am primit poprire si cum trebuie sa procedez ca sa-mi fie ridicata?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:12, 28 Septembrie 2015
Poprirea a fost instituita pe veniturile dvs. pentru ca aveti calitatea de girant.

Asta inseamna, in termeni populari, ca ati garantat ca acea persoana va plati, in caz contrar, va asumati raspunderea sa platiti dvs.

Puteti incerca o contestatie la executare, dar aceasta va fi admisibila numai daca in contractul semnat nu exista clauza renuntarii la beneficiul de discutiune.

Dar, aveti posibilitatea sa va indreptati impotriva debitorului, pe calea unei actiuni civile, pentru recuperarea sumelor poprite in calitate de girant.
Nu încercați nicio contestație la executare dacă prin contractul de garanție ați renunțat la beneficiul de discuțiune. Sigur ați renunțat. Cereți colegei să vă plătească tot ce vi se reține din salariu, ca poprire, dacă refuză, faceți acțiune în pretenții , întemeiată pe dreptul de regres .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Infiintare poprire giranti roxanagebaila roxanagebaila buna ziua, avem urmatoarea speta: o angajata a facut un car si nu l-a mai platit. astfel am primit de la un Bej infiintare poprire pe salariu pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit FENINA FENINA Pentru un credit contractat la un CAR IFN, neplătit la timp s-a dat dosarul la executor, obligați să plateasca sunt titularul contractului și ... (vezi toată discuția)