avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,pe contul meu bancar a fost facuta o poprire pentru suma de 3200 ron care reprezenta 2100 debite catre o societate si restul era tarife sau costuri pt executare silita efectuate de catre un birou de executori judecatoresti. Cei 2100 reprezentau un prejudiciu care trebuia sa il platim noi parintii celor trei minori care au fost gasiti vinovati de daunele invocate de catre prejudiciat am fost obligati de instanta de judecata la plata in solidar a prejudiciului total la care se adaugau si cheltuielile ocazionate de executarea silita.Eu impreuna cu un parinte din cauza am achitat partea noastra de prejudiciu adica a copiilor nostri,dar cel de al treilea refuza sa o faca motivând ca nu avem ce sa ii facem.Mie insa , deoarece sunt singurul care are venituri din salariu,continua sa imi fie retrasi o treime din salariu in fiecare luna .ce trebuie sa fac sa stopez actiunea asta de blocare a contului avand in vedere ca eu si celalalt parinte am achitat deja partea care ne revenea noua? Mai nou desi am achitat 2100 ron impreuna , suma totala de achitat a crescut pentru ca spune executorul,se percep dobanzi si penalitati
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:41, 6 Octombrie 2015
Trebuie sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire, pe care trebuie sa o depuneti la judecatoria de la domiciuliul dvs. In contestatie enumerati toate motivele pentru care solicitati anularea executarii silite.
Ceea ce nu ați înțeles din dispozitivul hotărârii este că răspundeți în solidar, deci pentru întreaga sumă.

Îl puteți da în judecată pe cel care nu plătește, pentru partea sa din datorie. dar dacă nu are bunuri sau venituri, cheltuiți degeaba.
eu nu am primit nici o hartie oficiala de la executorul care a efectuat poprirea dar am platit partea de prejudiciu a fiului meu fiind constient ca acesta a fost obligat la plata acestora .in instanta am fost de acord sa platesc prejudiciul in solidar cu ceilalti parinti.incerc mereu sa sun executorul sa ma lamureasca dar acesta refuza sa raspunda la telefon.Avea voie sa perceapa dobanzi la suma poprita?
Fiind obligati in solidar,executorul poate executa debitorul care are disponibilitatile banesti,apoi, dvs. va puteti indrepta ulterior, cu actiune in regres impotriva codebitorului care nu a platit, asa functioneaza obligatiile solidare.
Se poate calcula dobânda legală, dacă acest lucru este prevăzut in hătărâre, sau actualiza cu indicele de inflație.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)
Poprire, nelamuriri popescuioanasb popescuioanasb Buna ziua, Am poprire pe pensie,iar in data de 12.01.2017 am fost instiintata ca mai am de plata 2200 ron.In cursul zilei de ieri am sunat la ... (vezi toată discuția)