avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Co-presedinte ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Co-presedinte ONG

Buna seara,

M-ar interesa daca este permis din punct de vedere legal ca un ONG sa aiba 2 co-presedinti, fiecare dintre ei fiind responsabil pentru anumite tipuri de activitati ale asociatiei, si sa nu se apeleze la o ierarhie clasica de tipul pesedinte-vicepresedinte sau presedinte-director executiv.

Cel mai recent răspuns: Andreea71 , utilizator 15:36, 29 Iunie 2013
Sigur ca da. Legea prevede ca o fundatie trebuie sa aiba Consiliu Director si Comisie de Cenzori, si ca o asociatie trebuie sa aiba Adunare Generala si COnsiliu Director, si cenzor sau Comisie de Cenzori la peste 15 respectiv 100 membri. Nu se prevede ca trebuie sa existe presedinte sau alta persoana cu functie suprema, este doar o cutuma adoptata din motive practice. Pot foarte bine sa fie doi copresedinti, cu puteri egale exercitabile separat sau numai impreuna, dupa cum exista si organizatii in care nu exista nicio diferentiere statutara in cadrul Consiliului Director, teoretic toti au aceeasi functie si actioneaza numai impreuna, in plen, si de la caz la caz delega pe careva dintre ei sa reprezinte organizatia la vreo incheiere de act juridic sau negociere etc. sau se duc toti impreuna... dar organizatoric e mai laborios si nu se prea practica...
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat azeret azeret In unitatea noastra urmeaza sa se organizeze alegeri pentru presedinte, prim-vicepresedinte si vicepresedinti. Membri sindicali ar vrea sa aleaga persoanele ... (vezi toată discuția)
Consiliul director si reprezentant legal Liciu Liciu Buna ziua, Urmeaza sa infiintez cu 4 prieteni un ONG care pe viitor nu va avea mai mult de 10 membri. Am stabilit sa formam Consiliul Director din 3 ... (vezi toată discuția)
Administrator ong ContSters264603 ContSters264603 Presedintele unui ONG poate indeplini si functia de administrator al acestuia? (vezi toată discuția)