avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta asociatie de proprietari pentru firma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta asociatie de proprietari pentru firma asigurari

Buna ziua,
Va rog mult sa ma mai ajutati cu un sfat, daca se poate. Ma confrunt cu o situatie noua pt. mine in calitate de presedinte de asociatie.
In urma cu 1 luna am fost chemata de un proprietar in apartamentul sau situat la et. 1, care lipsise din localitate timp de 3 sapt.. Peretele de deasupra chiuvetei de la bucatarie era mucegait, daduse un dulap suspendat jos iar placajul din spatele acestuia mucegait, de asemenea tocul de la usa umflat, peretele din sufragerie comun cu bucataria, umflat tapetul....ce sa spun..neplacut. Am luat imediat legatura cu un instalator si am remediat in 24 h. S-a dovedit a fi scurgerea apa menajera fisurata la etajul de deasupra. Nu aveam cum sa vedem defectiunea pt. ca cel de la 2 nu a obs. nimic iar ei nefiind acasa....Zilele trecute ma pomenesc cu proprietarul afectat ca imi pune in fata o"adeverinta"(ciorna), scrisa de el dar era ca venind din partea asociatiei in care explica tot ce s-a intamplat, pagubele produse. Mi-a spus sa-i dau un nr. de inregistrare, stampila si semnatura motivand ca-i este necesara la firma de asigurarea pt. casa.Intrebare: cum sa procedez in aceasta situatie? Exista vreo baza legala ca firma de asigurari sa ceara asa ceva de la asociatie? Poate fi o chichita a firmei pt. a gasi un vinovat de la care sa recupereze pagubele? Nu se creaza un precedent? Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez corect si legal. Adeverinta, daca e cazul am s-o concep eu dar....nu stiu cum sa procedez. Chiar nu e vina asociatiei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:53, 27 Iunie 2013
Firma de asigurari vine, constata si il despagubeste,netinand cont de modul in care s-a produs inundatia.Daca ar cere firma de asigurari asemenea detalii, ar trebui sa vina cu o hartie din partea firmei.
Asa m-am gandit si eu ca ar fi normal, totusi am vazut la Alianz Tiriac ca intr-adevar cer un fel de pv sau adeverinta de la asociatie in astfel de cazuri. Multumesc.
Firma de asigurari trebuie sa vina cu evaluatorii ei ca sa constate proportiile pagubei, sa faca singura un PV de evaluare.

Dar nu ne-ati spus a cui era "vina", adica ce parte din instalatie se fisurase, partea comuna sau partea individuala a vecinului de sus?
"Vina" ...e mult spus, a fost o fisura la instalatia de scurgere apa menajera(parte comuna) la et. superior. Nu a fost provocat ci..s-a intamplat pur si simplu.A fost un concurs de imprejurari nefericit, faptul ca nu au fost acasa, ca nu s-a vazut in alt ap., ca si-au dat seama la o sapt. dupa ce au venit.Fara falsa modestie chiar ma preocupa ce se intampla cu instalatiile si cu tot ce se intampla, de 2 ani de cand sunt presedinte am renovat multe. Blocul este construit in 1960 si......
Pai de-asta am pus ghilimele, ca "vina" de multe ori este un ghinion.
Daca am fi preocupati 100% de aceste instalatii, nu s-ar mai intampla asemenea incidente.
Numai ca simpla preocupare a conducerii asociatiilor nu ajunge, mai trebuie sa vrea si proprietarii sa fie preocupati, anume sa participe cu bani la fondul de reparatii in mod consistent si sa mai si vrea sa se inlocuiasca instalatiile de mult iesite din garantie.
Asta nu se intampla, am curajul sa bag mana-n foc, la 99% din asociatiile patriei, asa ca peticim, pe ici pe colo, cand apar asemenea incidente.

Revenind la problema cu asiguraratorul....sa vina 'mnealor cu evaluatorul si sa discutati si sa vedeti pe ce semnati si cu ce consecinte, nu sa va puneti "gatul in jug" pe nevazutelea, ca el, asiguratorul, poate sa va ceara apoi si luna de pe cer s-o platiti.
Si apoi, chiar a fost un incident care nu putea fi prevazut, asa ca asociatia si-a facut treaba pe care o avea de facut, restul....il priveste pe asigurator, ca d-aia ia o multime de bani de la asigurati....Nu?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o inundație in baie de la o coloana de scurgere ... Madalinmic Madalinmic Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere comuna, iar infiltratia apare de undeva dintre plafoane. Iar asociatia mi-a propus sa imi iau ... (vezi toată discuția)