floridi67 a scris:
....Am purtat o discutie din nou azi cu proprietarul pagubit si omul mi-a adus formularul cu cerintele celor de la Astra . Se cere intr-adevar o dovada de la asociatie in care sa se specifice data,cauza evenimentului, daune produse(pe scurt),imobil pagubit si vinovati de producerea evenimentului-nr. ap vinovat, nume proprietar daca exista....
Aveti vreo obligatie contractuala fata de Astra? Banuiesc ca nu.
Cand si-a facut asemenea asigurare la Astra, proprietarul dv. a venit sa va ceara acordul pentru o asemenea cerinta a asiguratorului? Banuiesc ca nu.
Astra si-a trimis evaluatorul pe teren sa stea de vorba si cu dv.? Nu stiu ce sa banuiesc....
Cred ca v-ati grabit si ati intrat in plasa asiguratorului.
De ce va spun asta? Am si eu asigurare facultativa pe doua apartamente la alt asigurator. Am avut si un incident in care eu eram "vinovatul" care si-a pus asigurarea "la bataie" in prezenta evaluatorului meu, evident, ca ei plateau, dar nu despre asta voiam sa spun....
Acum ceva timp a aparut aici pe forum o problema asemanatoare. In ideea ca ar putea sa mi se intample si mie ca, ca administrator, sa vina un asigurator sa-mi ceara o asemenea adeverinta, am dat telefon la agentul meu de asigurare si l-am intrebat despre cum se procedeaza in asemenea situatie.
Mi-a spus ca ei isi trimit evaluatorul care face un document scris (nu stiu cum se cheama, probabil un PV) despre daune, sta de vorba cu administratorul si / sau cu "vinovatul de producerea incidentului" - depinde de locul in care s-a produs.
Daca "vinovatul" are o asigurare facultativa, si-o pune la bataie, isi cheama si el evaluatorul si se ajunge la o intelegere.
Dar asa, prin corespondenta, fara o evaluare a pagubelor de fata cu toti protagonistii, nu e in regula.....