Buna Seara Stimati Domni si Doamne
Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie
Am sediul in Buc si intr-o localitate din alt judet un puct de lucru fara personalitate juridica Am incheiat un Contract de prestari de servicii si sint citata sa ma prezint la instanta din raza punctului de lucru Eu am calitatea de debitor Serviciile urmau sa se desfasoare la punctul de lucru Pot sa invoc execeptia de declinarea competentei teritoriale a Judecatoriei sau sa merg mai departe daca nu se sesizeaza instanta si apoi sa atac hotarirea data de instanta fara competenta?
Mie nu mi s-a trimis cererea creditorului si nici actele care eventual o insotesc Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac?
Dacă vă judecați pe NCPC nu e chiar așa.
Vedeți prevederile de mai jos. Este competentă teritorial și instanța unde își are sediul un punct de lucru.
Art. 56. - (1) Poate fi parte in judecata orice persoana care are folosinta drepturilor civile. (2) Cu toate acestea, pot sta in judecata asociatiile, societatile sau alte entitati fara personalitate juridica, daca sunt constituite potrivit legii.
(3) Lipsa capacitatii procesuale de folosinta poate fi invocata in orice stare a procesului. Actele de procedura indeplinite de cel care nu are capacitate de folosinta sunt lovite de nulitate absoluta.
Art. 109. - Cererea de chemare in judecata impotriva unei persoane juridice de drept privat se poate face si la instanta locului unde ea are un dezmembramant fara personalitate juridica, pentru obligatiile ce urmeaza a fi executate in acel loc sau care izvorasc din acte incheiate prin reprezentantul dezmembramantului ori din fapte savarsite de acesta.
Și chiar dacă nu ar fi, dacă nu invocați prin întâmpinare excepția de necompetență teritorială nu o veți mai putea invoca în calea de atac.
Va multumesc foarte mult
Am sa invoc aceasta exceptie cel mult mi sa poate respinge
Referitor la faptul ca mi s-a trimis doar citatia fara sa fie insitita de actiune si eventual inscrisuri va rog spuneti-mi cum sa procedez