avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Va rog sa ma ajutati, este vorba despre vanzarea unui imobil aflat in proprietatea a doua persoane care beneficiaza fiecare de cote parti egale, problema e ca doar un proprietar este dispus sa vanda imobilul. Care este procedura in vederea vanzarii imobilului in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gabi151 , utilizator 20:24, 27 Iunie 2013
Daca sigur este vorba de o proprietate pe cote-parti, cel ce vrea sa vanda poate vinde cota sa, iar daca nu gaseste cumparatori pt a vinde o jumatate de imobil, poate cere la judecatorie sa iasa din indiviziune. Va cere ori sa i se atribuie tot imobilul si sa-i plateasca sulta, ori avand in vedere ca el vrea sa vanda si celalalt nu, sa ceara sa i se atrivuie celuilalt tot imobilul si sa primeasca sulta pt cota sa, iar daca nu vrea sau nu are bani sa plateasca , sa se vanda si banii sa fie impartiti.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna seara! suntem 3 mostenitori la o casa cu succesiunea facuta. ... Maricica124 Maricica124 Buna seara! Suntem 3 mostenitori la o casa cu succesiunea facuta. Pierdem multi clienti pt ca una din persoane nu vrea sa vanda. Pot in vreun fel sa imi cer ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament detinut de cetatean roman si strain (nerezident in romania) in cota parte stefan_b stefan_b Buna ziua, Verisoarea mea a cumparat un apartament impreuna cu un cetatean strain (nerezident in Romania in momentul actual), iar ambii detin 1/2 din el (nu ... (vezi toată discuția)