avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata salariu in luni cu sarbatori legale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata salariu in luni cu sarbatori legale

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti cum se calculeaza corect salariul intr-o luna care contine sarbatori legale. Mentionez ca nu s-a lucrat in zilele de sarbatoare legala. Am 2 variante, din care doar una este corecta.

Concret, luna Mai 2013, in care au fost si zile de concediu fara plata (7 fara plata):
21 zile lucratoare total + 2 sarbatori legale (168 ore normale + 16 ore sarbatori legale)
14 zile lucrate + 2 sarbatori legale (112 ore lucrate + 16 ore sarbatori legale)
Se da ca exemplu un salariu de 1000 RON / luna

Caz 1:
1000/(168+16)*(112+16) = 695,65 RON

Caz 2:
1000/168*112 = 666,66 RON
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
sebi_hsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:54, 1 Iulie 2013
V-am prezentat modul de calcul. Nu inteleg ce doriti.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Este foarte simplu ce doresc, am spus si mai sus. Doresc o formula care sa se verifice.
Cata credibilitate are formula prezentata de dumneavoastra, daca in momentul celei mai simple verificari (fara zile libere, o luna intreaga lucrata), nu imi da rezultatul corect (salariul intreg pe o luna)?
Formulele de calcul pe care le-am scris in deschidere cel putin se verifica.. nu stiu daca este una din ele cea folosita la calcul, dar macar se verifica.

Apropos, daca doriti sa obtineti aceeasi suma dupa o inmultire si o impartire, asigurati-va ca factorii de inmultire si impartire sunt egali.. aritmetica de baza.
sebi_hsa a scris:

..................Doresc o formula care sa se verifice.
Cata credibilitate are formula prezentata de dumneavoastra, daca in momentul celei mai simple verificari (fara zile libere, o luna intreaga lucrata), nu imi da rezultatul corect (salariul intreg pe o luna)?
Formulele de calcul pe care le-am scris in deschidere cel putin se verifica.. nu stiu daca este una din ele cea folosita la calcul, dar macar se verifica.
Apropos, daca doriti sa obtineti aceeasi suma dupa o inmultire si o impartire, asigurati-va ca factorii de inmultire si impartire sunt egali.. aritmetica de baza.

Ceea ce v-am prezentat e modul de calcul al salariilor in toata tara si metoda de verificare a ITM-ului o modului de calcul a salariilor si a sporurilor.
Ce operatii ati facut si nu v-a dat salariul?:( Ce verifica formulele dvs? Nu au baza legislativa.
Nu stiu la ce operatie va referiti cand spuneti ca as dori sa obtin aceeasi suma. Ce suma?
Sunteti intr-o stare totala de confuzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zi lucrata sarbatoare legala ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am nevoie de o parere la urmatoarea speta: -un angajat are un salariu de 1000 net luna -in luna mai sunt 21 zile lucratoare deci salariul e 1000 ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu zilele libere platite AnamManole AnamManole Buna ziua.Cum calculez salariu pentru un angajat care a lucrat in ziua de 30 noiembrie? Codul muncii prevede un spor de 100%. Trebuie sa-i acord spor de 200%? ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare florin102 florin102 Va scriu pentru prima data si am nevoie extrem de urgent de un rspuns de la D-vs. Lucrez la o companie pe baza unui CIM pe durata nedeterminata.Contractul ... (vezi toată discuția)