avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere convocare pentru cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere convocare pentru cercetarea disciplinara

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti care este baza legala, in care se specifica faptul ca aceasta convocare trebuie transmisa salariatului prin posta cu confirmare de primire cu 5 zile lucratoare inainte de cercetarea disciplinara ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 1 Iulie 2013
In prima faza i-a fost inmanata convocarea, a citit-o, a luat documentul cu convocarea, dar a refuzat sa semneze de primire si la data specificata pentru intalnire nu s-a prezentat (persoana care i-a dat convocarea a intocmit proces-verval precum ca a refuzat sa semenze de primire)
Am retrimis convocarea din nou, cu o alta data de intalnire, cu confirmare de primire, dar cand cei de la firma de curierat il suna, salariatul le specifica ca nu se afla la domiciliu, termenul pentru intalnire fusese pe 28.06.13.
Ce e de facut, deoarece punctul de lucru se desfiinteaza, automat si postul acestuia, preaviz restructurare post in perioada 30.05 - 28.06, iar din data de 17.06.13 lipseste nemotivat, dar salariatul a luat bani din gestiune, si dorim sa-i desfacem cim cu abatere disciplinara si nu cu restructurare post ?

Multumesc anticipat!
Incercati sa-i trimiteti convocarea si cu ajutorul unui executor judecatoresc. In cazul refuzului de a o primi, atunci executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal in acest sens.

- practic azi ar trebui sa-i incetez cim cu restructurare post, intrucat s-a terminat perioada de preaviz, trebuie neaparat sa-i incetez contractul dpdv legal ?
- cu data de 01.07 punctul de lucru s-a inchis, alt judet decat sediul, ca sa-i incetez cu abatere disciplinara, nu-i incetez cim cu art. 65 CM si ii mai trimit o convocare, dar in acest caz unde pun locul de intalnire, la sediu societatii ? este in alt judet si distanta e mare, ceea ce ma indoiesc ca salariatul se va prezenta ; sa pun locul intalnirii in judetul unde a fost punctul de lucru, sa trimit comisia acolo si salariatul sa nu se prezinte, sunt costuri si iar nu e bine ???
- pot sa-i incetez cim cu abatere disciplinara pe baza neprezentarii la prima convocare si pe baza procesului-verbal intocmit ca a refuzat primirea convocarii ?
Nu mai inteleg nimic. Ori ii incetati cu art.65 alin.1 C.mun ori cu art.61 lit.a C.mun.?
va rog sa ma scuzati poate nu m-am exprimat corect ca sa ma intelegeti

salariatul a fost in preaviz pentru restructurare post 30.05-28.06, cu data de 29.06 ar trebui sa-i incetez cu art 65, si societatea nu doreste acest lucru, intrucat salariatul a luat bani din gestiune si a lipsit nemotivat din 17.06, e vreo problema din partea societatii daca se renunta la incetarea cu art 65 ? societatea dorind sa-i inceteze cu abatere disciplinara, explicandu-va mai sus demersurile facute de societate .... salariatul neprezentandu-se la convocare

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog ramy84 ramy84 Angajatorul a emis decizie de incetare CIM pe art. 61 lit. a, C. Muncii, ca sanctiune disciplinara. Decizia a fost contestata in instanta, si anulata pentru ... (vezi toată discuția)