avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu creditul bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu creditul bancar

Buna ziua,
La sfarsitul anului 2012 tatal meu a facut un imprumut bancar prin intermediul IFN in valoare aproximativa de 9000 RON doar cu talonul de pensie.In luna martie 2013 el a decedat,sucesiunea inca nu s-a facut si nici un membru din familie nu si-a luat angajamentul de plata pentru acest credit.Intrebarea mea era urmatoarea:Daca nu se mai pateste acest credit ce se poate intampla atata timp cat nu exista girant,nu s-a facut cu ipoteca,creditul a fost facut doar in baza talonului de pensionar?Mentionez faptul ca cei de la asigurari ,BNP ,au raspuns negativ cererii noastre de a se acoperi creditul prin intermediul politei pe care a avut-o,motivand aca a beneficiat de o asigurare de tip B ceea ce acoperea decat riscul de tip deces prin accident.Rog respectuos sa-mi raspundeti,deoarece nu stiu ce sa fac in continuare pentru ca mama,cea care trebuie sa continue plata creditului ,nu are nici un venit decat acea pensie de urmas care insumeaza aproximativ 500 ron,iar rata este de 300 de ron.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ionutradut , utilizator 11:49, 26 Iunie 2013
Daca nu aveti bunuri de mostenit, nu veti avea nici creditele de platit.
Mostenitorii raspund pentru datoriile decedatului in limita valorii bunurilor mostenite.
Bunurile de mostenit o locuinta formata din 3 camere si bunrile din aceasta(tv,masina de spalat etc.)Mamei mele ii este frica de executare silita.Ce se poate intampla daca refuza plata acestui credit?Repet,din ce stiu eu nimeni ,dupa moartea tatalui meu, nu si-a luat angajamentul de plata si nici succesiunea nu a fost facuta.Daca se poate sa-mi mai raspundeti si la acest mesaj ca sa o pot linisti!
Nu va ajuta deloc sa nu platiti, se vor strange penalitati pt neplata la timp si se va ajunge la executarea silita a bunurilor care au apartinut tatalui.
Multumesc pt indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are un credit dechis la o entitate tip ifn, ... rzlate@yahoo.com rzlate@yahoo.com Buna ziua. Tatal meu are un credit dechis la o entitate tip IFN, CAR METROPOLITAN, punand ca girant unul dintre prietenii sai. In urma acestuia, ramane ... (vezi toată discuția)
Credit bancar alex0099 alex0099 Buna seara. Am si eu o intrebare care ma framanta de ceva timp si nu gasesc raspuns. Acum 6 ani bunicul meu a luat un credit in valoare de 9000 de lei ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii la cererea creditorilor balu80 balu80 buna seara, un creditor solicita in instanta deschiderea succesiunii de pe urma debitorului(decedat in urma cu 3 ani). mostenitorii nu au dezbatut succesiunea ... (vezi toată discuția)