avem o problema foarte mare cu vecina de sub noi. Aceasta detine un caine de talie mica, pe care obisnuieste sa-l lase incuiat in apartament. Acesta ne-a transformat viata intr-un cosmar cu schelalaiturile lui. Orice incercare de solutionare amiabila a problemei cu vecina a esuat. Asociatia de Proprietari de care apartinem a promis ca ia masuri pentru remedierea situatiei. In aprilie anul curent, s-a afisat o hotarare conform careia, pe baza a 5 plangeri primite de la locatari, incepand cu luna aprilie, se va trece la somarea persoanei in cauza de a renunta la caine. Am depus plangere dupa plangere. Ieri insa am fost anuntat ca desi am depus deja 5 plangeri, fiind insa singurul locatar, nu se va intreprinde nici o actiune. Asta cica pentru ca sa nu se interpreteze ca am ceva cu vecina.
Ce as putea face in aceasta situatie? Asociatia de Proprietari nu ar trebui sa apere interesul locatarilor?
Am avut asemenea situatii in condominiu
Un proprietar deosebit de respectabil,a fost de mai multe ori in mod decent solicitat atat de vecini cat si de presedinte sa solutioneze problema cu animalul de companie,care crea probleme nu atat de ordin fonic cat mai ales datorita miorosului
Avand in vedere disconfortul cauzat vecinilor mai ales in perioada de vara,acestia au demarat demersuri concrete catre politia animalelor,autoritatea sanitar veterinara,autoritati care initial au fost rezervate in control si masuri concrete
In final,asociatia de proprietari a facut sesizare oficiala depusa in audienta la primar,care a dispus de urgenta autoritatii sanitar veterinare sa verifice si sa comunice concluzii
Nu mica a fost surpriza cand ,reprezentantii DSV au iesit bulversati din apartamentul in cauza ,au solicitat de urgenta interventia politiei in vederea ridicarii unui numar de numai ...29 exemplare canine...care generau mirosul denuntat de catre vecini.
Datorita agresivitatii ,din cauza lipsei de socializare a exemplarelor,a fost necesara prezenta si concreta implicare a angajatilor de la icarisaj care numai dupa ce au tranchilizat patrupedele ,au reusit in mai multe transporturi sa le scoata din apartament
Ulterior proprietarul a recuperat de la ecarisaj toti cainii,pe care i-a readus initial in imobil si ulterior i-a transferat in alta locatie
Buna ziua,
Am si eu o problema cu cainele vecinei.Vecina este o baba de 80 de ani si cainele un dulau destul de mare pe care nu il stapaneste.Acesta iese din lant noaptea si sapa pe sub gardul dintre incercand sa intre la noi.Eu am doi caini in curte,destul de linistiti....de cand ii am nu au incercat niciodata sa iasa sau sa sape pe sub gard.In schimb cand il simt pe al vecinei pe langa gard latra inebuniti.Acum cateva saptamani am avut un astfel de incident,a intrat in curte, a inceput sa-i manance pe ai mei...neputand sa stau si sa ma uit am luat un bat destul de lung si am inceput sa dau in el....javra naiba a venit spre mine si mi-a sarit la fata...am pus mainile si asa am ajuns sa fiu muscata de ambele maini.A urmat spital,casatura,injectii dureroase...si tot am ramas cu niste semne urate pe maini.
Sotul i-a cumparat alta zgarda cainelui,i-a schimbat si lantul (si pe acela l-a rupt),i-am dat cu solutii de purici..ma gandeam sa nu aibe ceva si din acest motiv sa incerce sa iasa.
Cand este sotul de noapte imi bag cateii mei in terasa..de frica sa nu mai scape nebunul vecinei si sa mii omoare.Azi noapte la fel, a scapat, l-a legat sotul de trei ori..nu mai spun ca ploua torential si el statea sa-i lege cainele vecinei care nu avea nici un stres.
Gardul dintre noi este din sarma,bagat in pamant cam 20 cm.Asta nu-l impiedica sa fac alta gaura si sa intre iar.Ne gandeam sa facem un gard mai solid insa datorita lungimii /costului nu imi permit sa fac anul acesta.
Puteti sa-mi dati vre-o idee....ce sa fac cu aceasta vecina si cainele ei.Nici eu nu pot sa stau mereu noaptea cu cainii mei in casa si sa-mi fie frica sa plec de acasa noaptea.
Nu asi vrea sa-i fac rau nici babei ca este batrana si imi este mila de ea.de cate ori am vorbit c ea ridica din urmeri..spune ca nu are ce sa-i faca.
Ce asi putea sa-i fac.