avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sofer tir
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sofer tir

Va rog spuneti-mi si mie daca un sofer de tir, care lucreaza conform graficului de conducere/repaus, are sau nu dreptul la ore suplimentare. Sau numai la salariul de baza si diurna? De exemplu, conform legii, durata de conducere pe o saptamana nu poate fi mai mare de 56 de ore. Fata de cele 40 normale, soferul are dreptul la ore suplimentare in bani? Sau se socotesc compensate cu zilele de repaos dintre curse?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Torahus, utilizator
Cel mai recent răspuns: activ olotrans , utilizator 10:39, 22 Martie 2009
stau acasa platit normal, cu salariul de pe cartea de munca. de aia ziceam ca eu cred ca nu mi se cuvine si plata orelor suplimentare, nu?
voiam sa spun ca nu mi se cuvine si plata orelor suplimentare...
Toate orele suplimentare sunt compensate fie in bani fie cu timp liber.
Si dvs aveti dreptul sa va fie compensate orele suplimentare.
Este extrem de simplu raspunsul la intrebare. se calculeaza orele lucrate intr-o luna apoi se face diferentza intre orele efectiv lucrate si orele legale de lucru din luna respectiva. (atentie! fiecare luna are un alt numar de ore de lucru. Deci se ia luna in cauza se numara zilele lucratoare din luna, deci fara sambete duminici si zile libere prin lege, astfel stabilite zilele lucratoare se inmulteste cu 8 si avem numarul de ore legale de lucru. Se imparte salariul lunar la numarul de ore legale din luna respectiva si se inmulteste cu numarul de ore efectiv lucrate.)
buna ziua
am o societate de transport(un singur camion+un singur sofer)care a inceput activitatea in ianuarie 2009
camionul lucreaza doar in afara teritoriului ROMANIEI pt o durata de 60-80zile dupa care soferul se intoarce acasa fara camion(cu avionul)pt 2 sdaptamani aproximativ
as dori sa aflu daca suma de bani pe care o platesc soferului pe durata deplasarii in afara teritoriului ROMANIEI trebuie sa o justific in societate si daca DA prin ce modalitate o pot face
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
activ olotrans, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, cum trebuie platit corect un angajat sofer de camion,curse ... Rayonsil Rayonsil Buna seara, Cum trebuie platit corect un angajat sofer de camion,curse internationale.Normal are salar+diurna.Uneori lucreaza 40re/zi,alta data 12ore/zi si ... (vezi toată discuția)
Cate ore? cristins cristins as vrea sa stiu si eu care este numarul de ore suplimentare pe care pot sa le fac intr-o luna la locul de munca? si cu cat sunt platita? (vezi toată discuția)
Discutii acasa.v acasa.v sant angaj. la o firma privata cu C.M pe postul de sofer in cazul in care nu-am curse mise cere sa ajut alti colegi care fac alte meserii daca refuz sant ... (vezi toată discuția)