avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sunt partener intr-o firma cum pot iesi din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sunt partener intr-o firma cum pot iesi din firma

m-am asociat cu varul meu intr-o firma acum vreau sa renunt ce acte trebuie ,ce trebuie sa fac,pt ca era firma lui el doreste ca continuie :eu ce trebuie sa fac?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:18, 10 Martie 2009
Puteti sa cesionati actiunile dvs., varului, acesta urmand a deveni asociat unic.Actul de cesiune trebuie inregistrat la Registrul Comertului.

Av. Cermak
Pentru cesiunea partilor sociale este nevoie de:
- hotararea AGA;
-contor de cuvinte;
- contract de cesiune (nu trebuie autentificat de notar);
- declaratie pe proprie raspundere din partea asociatului unic (in speta a varului);
- act constitutiv actualizat;
- cerere tip.
Daca cesiuea se face la o valoare mai mare decat partile sociale, trebuie facuta dovada achitarii impozitului pe venit.

Mentionez ca trebuie facuta si recodificarea (daca nu s-a facut) in situatia in care firma este constituita inainte de 01.01.2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Formalitati iesire dintr-o firma ContSters174925 ContSters174925 Sunt asociat(50%) si administrator intr-o firma de intermedieri financiare si doresc sa cesionez partile sociale asociatului meu...ce formalitati trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)