avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie minima garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie minima garantata

Buna ziua. Tatal meu are o pensie de invaliditate gr.II ( schizofrenie) - decizie pensionare cu suma de 65 ron. Data intrarii in drepturi cf. deciziei de pensionare fiind 27.03.2013. In data de 25 iun a primit o pensie de 491 ron, care banuiesc ca reprezinta mart-11 ron ( 5 zile), apr-65 ron, mai-65 ron, iunie= 65 ron + 285 ( dif pensie soc. min. 350 ron). Intrebarea mea este urmatoarea: diferenta de pana la 350 ron ( pensia minim garantata), o primeste doar pentru luna in curs..??..Ptr. lunile, aprilie, mai...nu este necesar sa incaseze " pensia minim garantata".????..Va multumesc frumos! o zi buna!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:53, 26 Iunie 2013
Daca se incadreaza in prevederile de mai jos,trebuia sa primeasca 350 de lei si pe lunile aprilie-mai 2013.
Luati legatura cu casa locala.


[ link extern ]
Luati legatura cu Casa de Pensii sa va dea explicatii deoarece diferenta pana la 350 lei trebuie acordata de la data aprobarii pensiei.
Se incadreaza. Nu beneficiaza de nici un alt venit, inafara de acesta pensie de invaliditate. Ce pot sa fac sa merg la casa de pensii sa intreb acolo....oare o sa trebuiasca sa fac contestatie scrisa, sau pot sa primesc si un raspuns verbal de la un ghiseu. Va multumesc!
Cum ati cerut relatii pe acest forum,puteti cere si de la casa locala.
De pe adresa de e-mail,faceti interventia la casa locala.
Nu este nevoie de contestatie.
Puteti da un telefon la compartimentul plati din cadrul casei locale si sa cereti relatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru afectiunea : schizofrenie Ali_Ioana Ali_Ioana Un tanar in varsta de 35 de ani sufera de schizofrenie, fiind incadrat in gradul accentuat de handicap, fara a avea o zi lucrata sau contributii la asigurari ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare florin_iordanescu florin_iordanescu Buna ziua. Daca se poate, vreau sa ma ajutati cu o situatie. Tatal meu, nascut pe 27 Sept 1952, a fost concediat de la ultimul loc de munca, la inceputul ... (vezi toată discuția)
Decizie acordare pensie de invaliditate 35 ron andreearm andreearm Buna ziua, O sa va arat mai jos o decizie de pensie de invaliditate in care rezulta o pensie de 35 de ron pentru care va intreb daca este corect stiind ca ... (vezi toată discuția)