avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Examenele de intrare in avocatura devin mai riguroase
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Examenele de intrare in avocatura devin mai riguroase

Comisia Juridica a Senatului a dat aviz favorabil, cu mai multe amendamente, legii care modifica Statutul profesiei de avocat.
[ link extern ]

Intre modificarile principale se regaseste si o mai mare rigurozitate in organizarea examenelor de intrare in avocatura.

"La propunerea Ministerului Justitiei si a Uniunii Barourilor am stabilit ca examenul de intrare in avocatura se face in mod unitar dupa o tematica unitara, dupa o metodologie unica", a spus Presedintele Comisiei Juridice, Toni Grebla.
Cel mai recent răspuns: validay45 , utilizator 21:49, 10 Aprilie 2010
Mai bine s-ar "scoate" spagile...asa ar avea acces si cei care stiu intr-adevar carte...si s-ar destrama si nepotismele, favoritismele...dar mai avem pana acolo...mult si bine...
eu nu am dat spaga ca sa intru in barou si nici la sustinerea examenului de definitivat. cat despre rigurozitatea examenului, mai ales ca se preconizeaza sa fie unic, la nivel national, cu locuri scoase la concurs, mie mi se pare o aberatie. este o profesie liberala si toata lumea care vrea s-o practice,ar trebui lasata sa intre in barou.daca sunt 10 mii de avocati,nu vad care e problema. eu am clientii mei si nu ma deranjeaza deloc ca sunt atat de multi avocati inscrisi in barou. oricum din cei 7000 de avocati inscrisi, pun pariu ca nu profeseaza mai mult de jumatate, pentru ca in instantele de judecata vad mereu aceleasi figuri, iar restul probabil lucreaza pe consultanta. sa lase oamenii sa se inscrie in barou si pe urma se descurca ei cum pot. este absolut ilegal sa limitezi accesul la o profesie liberala.
Medu a scris:
Mai bine s-ar "scoate" spagile...asa ar avea acces si cei care stiu intr-adevar carte...si s-ar destrama si nepotismele, favoritismele...dar mai avem pana acolo...mult si bine...

De unde sa se "scoata", sunt puse undeva? sa fim seriosi, exista foarte multi absolventi de facultate care nu dau nicio spaga. Cat ii priveste pe ceilalti, daca mai sunt, spaga pe care ar da-o nu face altceva decat sa le mareasca lor notele, iar nu sa le-o scada pe a altora, asa incat niciodata nu se poate vorbi ca nu au succes cei care stiu "intr-adevar" carte...

kamar a scris:
cat despre rigurozitatea examenului, mai ales ca se preconizeaza sa fie unic, la nivel national, cu locuri scoase la concurs, mie mi se pare o aberatie.

Faptul ca examenul va fi unic nu inseamna ca va fi un numar limitat de locuri. Si examenul de definitivat de luna viitoare (sau luna asta in ce priveste absolvirea INPPA) este national.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
ba da, se preconizeaza ca examenul va fi pe locuri in felul urmator: examenul se va da la nivel national, nu va va mai fi organizat de fiecare barou in parte. in schimb, fiecare barou va scoate un numar de locuri care vor fi ocupate in functie de medii si optiuni, exact ca la INM.
"Se preconizeaza"? :))

Alte discuții în legătură

U.n.b.r. bota - pro si contra Danutz001 Danutz001 Ce parere aveti despre faptul ca, in prezent, exista doua Uniuni care inscriu avocati, au aceeasi denumire, atat ca Uniune, cat si ca Barouri ?!? E bine, e rau ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Amanare concurs admitere in magistratura noiembrie 2010 mario33 mario33 CSM-ul a anuntat ca este posibil ca anul acesta, in contextul situatiei economice a tarii sa nu se mai organizeze concurs de admitere in magistratura. Cine ... (vezi toată discuția)