avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile unui chirias intr-un apartament luat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile unui chirias intr-un apartament luat de BANCA

Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotia mea + 2 copii minori (de 12 ani respectiv 5 ani) intr-un apartament pe care l-am inchiriat acesta fiind nemobilat fara a semna un contract legal. Mentionez ca stam in apartament de 5 ani de zile fara contract . Luna aceasta a venit proprietarul de la care am inchiriat ap. cerandu-mi suma de 1200 euro in avans pe 1 an ca are niste probleme si ca el nu mai vine in tara si iesim mai bine asa.(noi plateam inainte 120 euro/luna) OK, am facut rost de banii acestia si i-am dat, avand incredere in el ca pana atunci. Astazi am primit un telefon sa vin acasa de urgenta ca a venit un domn care sa prezentat ca fiind NOUL PROPRIETAR. Am vorbit cu dansul, mi-a explicat ca apartamentul a fost scos la licitatie de banca,eu nu avand habar de asta, si are pretentia sa eliberam apartamentul urgent. Eu nu am unde ma duce cu familia mai ales ca acum stam destul de rau financiar. Cum ar trebui procedat in cazul meu fara sa supar noul proprietar dar sa nu pierdem nici noi banii dati in avans pentru chirie pentru un an de zile.
-Intrebare: Ne poate arunca in strada cu toate bunurile?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Adrian Nemteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:44, 26 Iunie 2013
Stimat forumist,

Cu părere de rău pentru situaţia dvs, evacuarea dvs - chiar una rapidă, în condiţiile în care această procedură s-a mai urgentat - este foarte probabilă.

De altfel, riscurile închirierii fără contract sunt foarte mari pentru ambele părţi cotractante, iar starea în care vă aflaţi dvs reprezintă unul dintre motivele pentru care nu recomand nimănui să nu încheie un contract.

Nu puteţi avea nici un fel de pretenţii, în aceste condiţii, de la noul proprietar.

Tot ceea ce puteţi face, în opinia mea, este să încercaţi să vă recuperaţi prejudiciul de la fostul proprietar, poate apelând inclusiv la o plângere adresată Poliţiei pentru înşelăciune.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
Dvort/credit ipotecar ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am urmatoarea situatie : mama mea si eu am facut un credit ipotecar pentru locuinta in care eu am domiciliul si de asemenea locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract de închiriere uibar uibar Buna seara. În 2013 am închiriat un apartament pe o perioadă de 10 ani cu plata în avans și m-am mutat cu domiciliul și cu buletinul în acest ... (vezi toată discuția)