avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz neintemeiat al unui parinte de declaratie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz neintemeiat al unui parinte de declaratie de acord pentru calatoria in strainatate cu minor

Buna seara!

Ma confrunt cu o situatie neplacuta, as zice eu - puerila.
Doresc sa calatoresc pentru cel putin o saptamana in aceasta vacanta, in strainatate cu fetita mea in varsta de 4 ani, pentru a-mi vizita niste rude, dupa care sunt obligata sa ma intorc acasa, deoarece in septembrie incep din nou serviciul, iar fetita - gradinita.
Demersurile pentru realizarea unui pasaport pentru fetita intentioneaz sa le incep cat mai curand, dar tatal nu doreste nici sa ne insoteasca si nici sa isi dea acordul pentru a parasi tara. Nu are un motiv intemeiat... practic, nici nu ar exista unul si as vrea sa stiu cum sa procedez in acest caz, stiut fiind faptul ca declaratia de acord sau procura notariala din partea celuilalt parinte este obligatorie.

As fi recunoscatoare pentru orice sfat puteti sa imi dati in acest caz.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 21:04, 26 Iunie 2013
Adresati-va instantei. Cu argumente solide, instanta, printr-o ordonanta presedintiala poate trece peste veto-ul tatalui.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
e4c5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Declarație acord ieșire din țară cu minor Turmav Valentina Turmav Valentina Bună seara. După divorț custodia copilului este comuna cu a fostului soț care lucrează în Olanda și nu se mai interesează de copil. Eu și copilul vrem ... (vezi toată discuția)