avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de construire pentru un teren in litigiu.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de construire pentru un teren in litigiu.

Buna ziua,
Sper sa ma ajutati in legatura cu speta de mai jos:

Din 2009 ma judec cu privire la un teren, actiunea avand ca obiect revendicare. Intr-un alt dosar deja s-a stabilit ca acest teren este al meu, insa din greseala Primaria l-a dat altei persoane. Din pacate din 2009 si pana in prezent ne-am judecat doar pe exceptii invocate de catre parat astfel incat abia acum urmeaza sa discutam pe fond.
Problema este ca, chiar daca am notat litigiul la cartea funciara si am notificat si primaria aratand ca acest imobil se afla in litigiu, Primaria a eliberat o autorizatie de construire paratului cu care ma judec.
Astfel, din cate am inteles nu am sanse sa anulez in instanta autorizatie de construire intrucat lg. 50/91 –art 7 si normele de aplicare -art 46 alin 4 permit ca autorizatia sa fie eliberata chiar daca exista litigiu cu privire la acest teren.

Asadar ce pot sa fac in acest moment? Ulterior daca paratul finalizeaza constructia si apoi eu castig terenul ce fac?

Alte discuții în legătură

Teren in litigiu? Altheea Altheea Buna ziua, In urma cu doua saptamani am cumparat un teren intravilan. Terenul a apartinut initial unui cetatean care a decedat, iar cei trei copii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Este legala concesionarea unui teren in litigiu? eugen82 eugen82 Speta este urmatoarea: Am chemat primaria (sectorul prin primar) in judecata pentru desfiintarea abuziva a unei constructii autorizate aflate pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Blocare carte funciara olaroiu olaroiu Buna seara, după admiterea acțiunii de revendicare imobiliara se poate cere blocarea CF-ului vecinului parat? Va multumesc! (vezi toată discuția)