impreuna cu iubitul meu, am cumparat in strainatate in rate un imobil in urma cu 3 ani. in cote egale, 50 % .am garantat fiecare cu venitul lui, al meu e mult mai mic, dar a fost necesar, altfel doar cu venitul prietenului meu, care lucreaza ca particular, si nu are un salar fix, banca nu ne aproba imprumutul...in urma cu ceva timp, iubitul meu s a imbolnavit, ( o tumora) eu fiind in momentul de fata cea care sustine casa / in cazul nefericit ca ma va.....parasi, nu stiu cum voi putea plati ratele , venitul meu in euro e aprox. valoarea ratei lunare. Mentionez in romania posed o casa di val. aprox . a sumei ramasa de platit in banca, dar nu as vinde casa pentru a ramane aici. Nu stiu cum v a proceda banca in aceasta situatie nefericita? ce ma sfatuiti ? multumasc.
Buna. sfatul meu este sa vb cu cei de la banca sa incerci o diminuare a ratelor, asta dacaiti va accepta. sau daca vei gasi un credit cu dobanda mai mica ai putea sa iti refinatezi creditul si sa ramani cu o suma mai mica.
ramane la latitudinea ta ce alegi. sper ca ai optat la deducerea de la impozit pentru ratele lunare ale creditului.
E o problema si cu mostenirea.. cota lui va fi mostenita de parinti sau frati daca are, iar rata ar trebui s-o impartiti pe jumatate.
Ce doriti sa faceti, sa pastrati casa sau sa scapati de ea si implicit de datorie ?
in mod sigur, parintii lui, de cca 80 ani,care poseda altre 3 case, nu vor fi interesati sa o pastreze...in cazul asta, dupa 3ani de rate in banca, sa o dai gratis bancii, nu stiu cui ii convine....dar, INTREBARE : intrucat am renovat.o investind cca 25mii euro, (valoarea casei a crescut , poi, criza din imobiliare nu i asa acuta ca in romania!) E POSIBIL SA VINDEM CASA SA LICHIDAM DEBITUL IN BANCA SI CU SIGURANTA AR MAI RAMANE O MICA DIFETENTA,ORI NU SE POATE VINDE CAT TIMP AI RATE???
Multumesc de raspuns. contrantul de rate e doar pe numele prietenului meu, italian, deci eu nu pot deduce ratele din impozit. intrebare : DACA E POSIBIL; IN SITUATIA IN CARE EL NU AR MAI FI; SE POATE VINDE CASA; INCHIDE DEBITUL DIN BANCA SI CU SIGURANZA AR MAI FI O MICA DIFERENTA! ORI NU SE POATE VINDE IMOBILUL CAT TIMP AI RATE? CRED LEGILE SUNT LA FEL IN RO. SI ITALIA !?
E o problema si cu mostenirea.. cota lui va fi mostenita de parinti sau frati daca are, iar rata ar trebui s-o impartiti pe jumatate.
Ce doriti sa faceti, sa pastrati casa sau sa scapati de ea si implicit de datorie ?
FIERBEM LA TEMP. DIFERITE!!? cam ce ar vrea sa insemne??
Risc pierdere casa
bastti
Buna
Cineva a luat un credit de la banca si a girat cu casa mamei lui in varsta de 87 ani.
Acum nu mai are servici ,nu poate plati rata si mama lui risca ... (vezi toată discuția)