avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS pentru agenti de asigurare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS pentru agenti de asigurare

Buna seara,

In perioada Septembrie 2008 - Iunie 2009 am avut un contract de agent de asigurare pentru o companie de asigurari. Pentru veniturile obtinute mi-a fost virat 10% impozit retinut la sursa de catre companie, In 2010 am achitat catre Finante o regularizare pentru veniturile obtinue in 2009. In toata aceasta perioada nu am fost angajat intr-o alta companie.
Doresc sa stiu daca pentru acea perioada sunt dator in vreun fel de plata CAS-ului? Am auzit in ultima vreme discutii pe aceasta tema, desi la acea data in 2009 - 2010 nu am fost informat, nu am primit vreo instiintare cum ca as avea ceva de plata. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaipescar , utilizator 10:55, 27 Iunie 2013
Datorati CAS daca in acea perioada nu ati obtinut si venituri in baza carora erati asigurat (salariu, pensie, indemnizatie somaj, etc).
in acea perioada nu implinisem inca varsta de 26 de ani si eram coasigurat la sanatate.
In aceasta situatie, se poate spune ca am de achitat contributia la sanatate?
Multumesc!
CAS este contributia pentru asigurari sociale (pensie), iar CASS este contributia pentru asigurari sociale de sanatate.
Dvs. datorati CAS pentru perioada respectiva.
Va multumesc. Aveti dreptate in legatura cu CAS si CASS. imi cer scuze pentru confuzia pe care am facut-o. Eu faceam referire la contributia de sanatate. Daca nu am de achitat aceasta contributie, pot spune ca m-ati linistit. In legatura cu CAS-ul probabil ca va trebui sa ma interesez la casa de pensii. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare sery107 sery107 Buna ziua. Sper ca am postat pe forumul care trebuie :) Pot fi coasigurata copilului meu, care este: - elev in clasa a XII-a ( este major - are peste 18 ... (vezi toată discuția)
Cotizatii cas mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com nu mai lucrez legal din 2000,pot cotiza de acum pentru pensie(avind carte de munca din 1992),cat este lunar si(sau) daca se poate plati si din urma? (vezi toată discuția)
C.a.s retroactiv lazarica18 lazarica18 Daca o persoana are PFA de multi ani si este pensionata la limita de varsta, daca nu a fost instiintata , ca trebuie sa plateasca CAS, este obligata sa ... (vezi toată discuția)