avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot sa obtin pensie de urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot sa obtin pensie de urmas?

Am 56 de ani si sunt din Bucuresti. Sotul meu a decedat in 29 decembrie 2003 la varsta de 48 de ani si se afla in serviciu la vremea aceea. Eu nu am serviciu si nici pensie. De cand a murit mama, nu ma mai pot descurca deloc si sunt si foarte bolnava. De cand a murit sotul meu, de acum 10 ani, eu NU am luat nici o pensie de urmas de nicaieri. Nimeni nu s-a ocupat de mine ca sa ma indrume ce sa fac. Acum, dupa 10 ani, o cunostinta mi-a spus sa va scriu in speranta ca ma veti sfatui ce sa fac. Cum pot sa obtin aceasta pensie. Se da si retroactiv? Problema mea acuta este ca NU cunosc legile si de aceea fiecare imi poate spune orice. De aceea apelez la dumneavoastra ca sa ma ajutati. Astept raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:00, 27 Iunie 2013
Gasiti informatiile necesare aici: [ link extern ]
1. Puteati sa mergeti oricand la Casa de Pensii si va lamureati.

2. - Spuneti luna si anul nasterii dvs. si va spunem cand veti putea solicita pensie de urmas.
- Spuneti cati ani ati fost casatorita cu sotul pana la decesul acestuia.

3. Orice pensie se acorda de la data solicitarii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas, procent de diminuare pensie anticipata partiala bucuresco bucuresco cand si cand pot opta pentru pensia sotului decedat?,el fiind cadru militar, iar eu sant inca in activitate avand 54ani si 32 ani de munca. (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cochintufloarea cochintufloarea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am 57 de ani, nu am niciun venit si sunt bolnava. Sotul meu a decedat acum 10 ani si era pensionar. Daca am 7 ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor georgeta37 georgeta37 Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece ... (vezi toată discuția)