avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Sunt o femeie născută în data de 11 ian. 1956. Am 31 de ani stagiu de cotizare, 10 ani lucraţi în Gr. I de muncă cu 75% şi 10 lucraţi în Gr. II de muncă 100%.
Când mă pot pensiona?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:22, 12 Martie 2010
Nu anul acesta, din pacate. Intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand veti implini varsta de 55 de ani.

Perioada lucrata in grupa I de munca in procent 100% este de 7 ani si 6 luni.
De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia cand veti implini 56 de ani si 6 luni, varsta standard de pensionare fiind redusa corespunzator perioadei lucrate in grupe de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Buna,

revin cu tristete dupa an cu alta intrebare, caci din pacate sotul meu nu va mai putea iesi la pensie dupa 65 ani...a plecat dintre noi de cateva zile

Daca nu am iesit inca nici unul la pensie, in momentul cand va fi vremea sa ies eu, voi avea pensia mea sau voi putea opta pt pensia de urmas ?

Va multumesc !
Da, veti putea opta pentru pensia cea mai avantajoasa, indiferent cati ani vor trece.
Trebuie, insa, ca la data decesului sotul sa fi indeplinit conditiile pentru obtinerea unei pensii (si ma refer la cea de invaliditate, pentru celelalte categorii de pensie nu indeplinea conditiile).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata samoila anca samoila anca as dori sa va intreb daca se poate in legatura cu tatal meu cand ar putea iesi la pensie daca in 27,09,1971 s-a angajat, are 6 ani gr II si 50% grupa I 18 ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie mariana56 mariana56 sunt nascuta in august 1956 lucrez din 1978 noiembrie in grupa a doua de munca si as dori sa stiu cand as putea iesi la pensie la limita de varsta in ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere florinlacan florinlacan Buna seara ,as dori sa stiu daca pot iesi in pensie la cerere ,avand in vedere ca sunt nascut in 1956 si din 1971 sunt angajat cu carte de munca. Am 6 ani de ... (vezi toată discuția)