avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie la cerere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie la cerere

Buna seara ,as dori sa stiu daca pot iesi in pensie la cerere ,avand in vedere ca sunt nascut in 1956 si din 1971 sunt angajat cu carte de munca. Am 6 ani de grupa a II-a. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:01, 16 Ianuarie 2010
Ca date generale, un barbat nascut in 1956 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, puteti beneficia de pensie anticipata partiala la 60 de ani, respectiv in 2016. De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia in 2021, respectiv la 64 de ani, varsta fiind redusa cu 1 an pentru perioada lucrata in grupa II de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Cred ca ar trebui sa ne comunicati si luna cand sunteti nascut.
Daca este nascut in 1956 nu mai conteaza luna in care s-a nascut. Varsta de pensionare pentru limita de varsta este aceeasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vera58 vera58 sunt nascut in aprilie 1959,am lucrat 22 de ani in grupa a 2-a si inca 7 ani in conditii normale de munca.la ce varsta ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? constantinescu marius constantinescu marius nascut : 20.11.1956 ani lucrati=33ani/2luni grupa I=17ani/6luni/25zile grupa II=7ani/10luni/8zile CALCUL FACUT LA NIVELUL DATEI DE 15.02.2010 (vezi toată discuția)