avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie alimentara

am o fetita de 5 ani,recent m-am despartit de tatal ei caruia ii poarta numele si as vrea sa stiu cum procedez sa obtin pensia alimentara pentru ea.mentionez ca el lucreaza pe taxi are pfa si nu are carte de munca.nu am fost casatoriti legal.el vrea s-o vada doar cand are chef si as mai vrea sa stiu daca exista varianta fara drept de vizita.multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:28, 30 Iunie 2013
Nu exista varianta fara drept de vizita. Ea va exista pe hartie, insa daca tatal nu isi va exercita dreptul atunci nu vor fi vizite. Insa trebuie sa stiti ca acest lucru nu este unul in favoarea dezvoltarii armonioase a copilului dvs.

Daca doriti plata unei pensii de intretinere va trebui sa va adresati instantei de judecata, dupa parcurgerea procedurii medierii.
Formulati actiune pe calea careia solicitati stabilirea locuintei minorei la domiciliul dvs., stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorei in cuantum de 25 % din veniturile realizate ( procent valabil daca nu mai are un alt minor in intretinere) si obligarea paratului la plata acesteia de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei majoratului si exercitarea autoritatii parintesti in comun ( daca nu exista motive temeinice pentru autoritate exclusiva).
In ceea ce priveste programul de vizita al minorei , exista si varianta fara stabilirea acestuia in situatia in care paratul nu solicita in cadrul actiunii promovate de dvs. stabilirea unui program de vizita si nici pe cale separata, adica pe calea unei alte actiuni.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . proces pensie alimentara Iuliea Iuliea As vrea sa dau in judecata fostul prieten pentru drepturile copilei adica alocatie si pensie alimentara cer trebui sa fac si cat ma costa (vezi toată discuția)
Drept la vizita si pensie de intretinere alexandru andra alexandru andra Buna ziua! Sunt disperata si nu ma pot concentra! Pe scurt...sunt in concubinaj de peste 14 ani si avem impreuna un copil de 7 ani, sunt mai hotarata ca ... (vezi toată discuția)