In 2008 am contractat pe societate un leasing financiar pentru achizitia unui autovehicol cu emiterea unor BO avalizate, asa cum cerea firma de leasing. Dupa plata a 25 de rate din 48, datorita unui proces birocratic prin care plata unei amenzi de rovigneta trebuie facuta in numele firmei de leasing de catre utilizator, facuta de catre firma mea dar neincasata de trezorerie pe motiv ca nu era specificat un cod fiscal al finantatorului, ceea ce a dus la majorare, dobinzi si tva, am ajuns in situatia de a preda autovehicolul, resemnat. Numai ca situatia nu s-a oprit aici, iar dupa mai bine de trei ani de la acest aspect m-am trezit cu o somatie de la un executor judecatoresc pentru un bilet la ordin avalizat pentru o suma ce reprezinta cealalta valoare a autovehicolului, societatea fiind inactiva de ceva timp. Si cu banii dati si cu masina luata, iar acum sa mai vina si executorul sa-mi ia din dramul ce-l mai am, e chiar prea mult. Nici chiar bani pentru un avocat nu prea imi permit, plus stresul in care ma aflu. Acuma, bunuri mobile sau imobile nu prea am, ca sa ajung la aceasta valoare ce mi se cere, dar ma gindesc si intreb, poate acest executor sa ceara dezbaterea unei mosteniri, in urma decesului unuia dintre parinti, pentru a se indestula si recupera suma respectiva? De ar fi fost o suma mica poate nu m-as mai fi ongrijorat, dar astia vor si masina si banii si multe altele. Nu-i prea mult?
nu-i prea mult!
executorul nu poate cere insa creditorul da..probabil a exercitat o actiune oblica...si trebuie sa va aparati cumva
asa cum dvs va respectati si doriti respectul drepturilor dvs ( reale sau de creanta) ...tot asa si creditorii vor... banii lor ( un leu sa zicem) daca le apartin
B.o avalizate
relunelu
Societatea are un credit la o banca garantat cu 50% depozit cash colateral ,diferenta fond FNGCM , si BO avalizate in nume personal de adm. si sotii.
... (vezi toată discuția)