avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac

Am mostenit un teren, fiindu-mi eliberat titlu de proprietate pentru acesta,dar vecinul terenului,acaparandul ilegal am fost nevoit sa-mi cer dreptul in instanta.Am castigat dreptul,cu hotarare definitiva si irevocabila de la curtea de apel,am fost pus in posesiede executor,l-am introdus in circuitul civil,intabulandu-l,si dupa cativa ani l-am vindut.
dupa vreo 2 ani vecinul ma dat in judecata, castiga procesul,cu hotarare definitiva si irevocabila ,data de tribunal dupa un recurs.
as dorii o informatie daca mai am alte caii de atacasupra acestei hotarari?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Traistaru , Avocat 14:37, 28 Iunie 2013
In raspuns la intrebarea dv, va informez ca aveti la indemana calea revizuirii, ca urmare a incalcarii puterii de lucru judecat a primei hotarari, insa doar in masura in care exista doua hotarari potrivinice intr-o pricina avand acelasi obiect, aceeasi cauza si aceleasi parti.

Pentru a evalua admisibilitatea cererii de revizuire, este necesara studierea ambelor dosare si gasirea identitatii de parti, obiect si cauza. De asemenea, revizuirea trebuie formulata in termen de 1 luna de la data pronuntarii hotararii tribunalului, sub sanctiunea decaderii. In acest ultim caz, va fi necesar a se analiza daca tribunalul a evocat fondul la judecarea recursului.
pai a trecut acest termen de o luna
Ati primit un raspuns generic, ce nu ia in seama limitele cadrului procesual din cele doua dosare. In conditii normale, cererea de revizuire va fi respinsa ca tardiv introdusa, dar, un raspuns exact nu se poate da decat dupa analizarea ambelor dosare.

In aceasta materie pot aparea probleme complexe de drept procedural si de drept material, a caror configuratie este posibil sa nu o cunoasteti. De aceea, o simpla discutie pe forum poate fi inutila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs respins - pretenþii contractuale - materia juridica: comercial ContSters228458 ContSters228458 Buna ziua, In anul 2010 am fost actionat in instanta la Tribunalul sectorului 4 de pe langa judecatoria Bucuresti intr-un dosar imi care mi se cereau daune ... (vezi toată discuția)
Recurs-revizuire ionut c ionut c Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire lawfull lawfull Buna ziua Situatie Cerere in contencios administrativ judecata in prima instanta de Curtea de Apel Hotararea data atacata cu recurs, neexistand apel, la ... (vezi toată discuția)