avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de chirie intre doua societati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de chirie intre doua societati

eu sant o societate care produc napolitane si am un contract de chirie care ine reinoit an dupa an .in contractul de inchiriere e scris ca propietarul poate sa ma dea afara cu un preaiz de 15 zile.sant chiriasul lui de 15ani si am platit regulamentar chiria.rea sa stiu daca nu exista in codul civil o lege care sa ma protejeze indiferent de ce e scris in contract vazind ca sant constransa sa semnez un contract care nu ma protejeaza.2 am incercat sa trec contractul de curent pe numele societati mele dar nu imi dau voie asa ca iei imi and kilowatul la un pret mai mare put sa o faca cand ei nu sant revenditori de energi electrica:((
Cel mai recent răspuns: ferruccio , utilizator 17:46, 28 Iunie 2013
In raspuns la intrebarea dv, va informez ca termenul de preaviz de 15 zile nu se aplica atunci cand contractul de inchiriere este incheiat pe perioada determinata (ex: 1 an): art. 1816 N.C.Civ. In alte cuvinte, proprietarul nu poate denunta contractul decat la expirarea termenului de inchiriere.

Pentru a fi protejat de termenul de preaviz este necesar a se incheia un nou contract in fiecare an, care sa stabileasca durata inchirierii. Daca inchirierea a continuat fara un act scris, atunci chiria se considera incheiata fara termen, iar proprietarul poate denunta contractul dupa expirarea termenului de preaviz stabilit de parti (15 zile).

Cu toate acestea va trebui analizat si continutul contractului (contractelor) pentru a se determina daca sunt stabilite termene sau conditii rezolutorii.
in contracte e preazut termenul de 15 zile de preaviz dar speram ca exista o lege care zice ca nu conteaza termenul prestabilit in contract stiind ca de obicei proprietari scriu ce or iar noi chiriasi santem( obligati) a acceptare desi nu ad nici o logica fiind chiriasul lor de mai mult de 15 ani. va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)