Lipsa certificatului fiscal emis de ANAF duce la descalificarea ofertantului?
Va multumesc
din certificatul fiscal trebuie sa reiasa ca ifertantul nu are datorii scadente in luna anterioara in care este prevazut termenul limitat de deschidere a ofertelor
Se vor preszenta esalonarile aprobate de organismele competente si dovada incadrarii in termen, in cazul existentei unor datorii
eu sunt autoritatea contractanta, toti ceilalti ofertanti su depus daca nu certificate fiscale declaratii pe art.11 numai unul nu si nici macar declaratie nu stiu daca sa-i mai solicit clarificari
Nu exista o opinie ferma nici a ANRMAP pe aspectul asta.
Pe de-o parte importanta este informatia, adica sa te asiguri ca nu avea datorii in perioada solicitata, nu hartia in sine. Nu este corect sa elimini un ofertant ca a uitat sa depuna o hartie, importanta este valoarea tehnica si financiara a ofertei. Concurenta si eficienta utilizarii fondurilor consta in a accepta oferta care corespunde cel mai bine necesitatilor la pretul cel mai bun, nu in loto- cine pune cele mai multe bilete.
Pe de alta parte,daca toti ceilalti au depus-o, se poate interpreta ca tratament favorizant, permitandu-i completarea ulterioara. Probabil ca nici toti ceilalti 10 ofertanti nu au depus absolut toate declaratiile si atunci le puteti cere la toti sa completeze, in cazul asta le puteti cere la mai multi sa completeze si sunt sanse mult mai mici sa se interpreteze astfel.
Personal, eu nu am eliminat un ofertant ca nu a depus un certificat, pe care poate il avea, dar a uitat sa il depuna, chiar daca ceilalti l-au depus.
Cum a spus si colegul anterior, decizia finala este a comisiei de evaluare, functie de datele concrete de la dosar.
Evaluare oferte
Dana S
La o licitatie,ofertantii cu minusuri la documentele de clarificare sunt eliminati din start,fara a se mai evalua partea tehnica si financiara sau se cer ... (vezi toată discuția)