avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum imi pot recupera timbrul de mediu in urma unui ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum imi pot recupera timbrul de mediu in urma unui accident rutier cu dauna totala + victime

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati, sunt disperata.
Pe data de 14 Aprilie 2013 am avut un accident rutier soldat cu victime. Un alt autoturism ne-a taiat fata pe DN1 si s-a produs nenorocitul accident. Eram cu BMW 320D ptr care abia achitasem timbrul de mediu in suma de 1700 euro. Masina s-a constatat a fi dauna totala, stau cu ea in parcare si nu stiu cum sa fac sau ce sa fac ca sa-mi pot recupera cei 1700 euro.
Cei de la Politie mi-au spus ca nu pot radia masina decat daca o scot din parcul auto national, prin distrugerea caroseriei la Remat.
Cei de la ANAF au dat un ordin prin care nu iti mai poti recupera timbrul de mediu daca o casezi/dezmembrezi.
Mai exista varianta sa o vand catre extern, insa nu stiu clar ce si cum.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns argumentat si verificat.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
NicoletaCiobanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: NicoletaCiobanu , utilizator 15:28, 27 Iunie 2013
Buna ziua ! Pt recuperarea timbrului de mediu cea mai simpla chetie are fi sa deschideti un proces pt recuperarea acestuia exact cum s-a procedat si cu vechea taxa . Ideea e ca trebuie sa asteptati pana vor fi restituiti banii insa de castigat aveti sanse mari. Si eu am recuperat timbru mediu si am inamtriculata fara plata timbrului diverse masini . Vedeti daca nu cumva decizia celor de la ANAF nu poate fi atacata in instanta fiindca oricum pe tema legata de timbru de mediu parea mea persoanal este ca statul a incalcat o gramada de drepturi si principii cum ar fi ( dreptul la libera circulatie a marfurilor in cadrul UE , ne retoactivitatea legii , etc. ) Sper ca am ajutat cu ceva prin raspunsul meu , precizez ca sunt un simplu cetatean fara pregatire de specialitate in domeniul Dreptului .
Multumesc ptr raspuns, aveti dreptate, asa este, statul incalca multe drepturi, insa credeam ca pot recupera fara instanta avand un accident rutier......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)
Accident rutier budioan budioan buna ziua,am masina inmatriculata in it,anul acesta in vacanta masina a fost lovita in parcare(parcata,oprita) cind m-am intors sa-mi iau masina am gasit ... (vezi toată discuția)