Buna ziua,
Va contactez in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat..vreau sa fac o sesizare la inspectoratul teritorial de munca cu privire la situatia mea de la locul de munca.Din data de 01.03.2010 pana azi 27.06.2013 lucrez la o societate care este privata cu capital de stat si lucreaza si cu fonduri europene.Pana la data de 01.11.2012 am lucrat pe postul de asistent manager 2 ore si pe postul de responsabil info si publicitate 6 ore. Din data de 10.06.2013 mi s-a propus sa ma mut pe postul de responsabil info si publicitate cu 8 ore. Am acceptat dar din aceea data pana azi nu am fost lasata sa imi fac treaba pe postul asta de catre seful Unitatii de implementare al proiectului, acesta interzicand colegilor sa lucreze in colaborare cu mine, interzicandu-le sa mi se de-a adresele si documentele cu care eu trebuia sa lucrez.In data de 26.06.2013 am fost la directorul general sa ii informez ca nu sunt lasat sa imi fac treaba pe postul meu. Atunci mi s-a spus ca o sa vorbeasca cu seful UIP sa vedem cum se rezolva problema. Azi 27.06.2013 am fost chemata in birou de catre seful Uip sa imi puna in vedere ca sa imi dau demisia pt ca pe postul meu s-au terminat lucrarile.Eu refuz sa demisionez si cer prin baza legala sa ma concedieze si sa faca demersurile legale in privinta asta.
Dvs. ce ma sfatuiti sa fac? cu stima Monica T
chiar daca s-au terminat lucrarile, angajatorul poate sa decida incetarea contractului de munca din motive independe de vointa angajatului.
Codul Muncii
SECŢIUNEA a 4-a
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Art. 66. - Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă. Art. 67. - Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
bineinteles ca sfatul este sa nu demisionati din proprie vointa.
Daca va dat demisia la presiunea angajtorului atunci, veti putea sa sesizati instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.
Prin urmare, nu aveti decat sa asteptati sa fiti concediata de catre angajator.
Concediere angajat
LSilvana
Cum pot sa concediez un angajat fara a avea pe urma repercursiuni firma din aceasta cauza? Mentionez ca doresc sa angajez o alta persoana pe post. Angajatul ... (vezi toată discuția)