avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful ma obliga sa imi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful ma obliga sa imi dau demisia

Buna seara,
Pentru ca m-am aparat cand am fost jignita, seful a dorit sa imi dau demisia, iar eu nu am vrut.
Asadar m-a mutat in alt birou, fara computer (nu mai pot sa fac ce scrie in fisa postului fara calculator), iar acum mi-a trantit niste carti in fata ca sa invat detalii tehnice ale produselor pe care le comercializam pentru o evaluare viitoare (probabil cauta prin orice cale sa imi faca rau).
Cum ma poate concedia? Trebuie sa imi dea preaviz? De ce doreste evaluarea? Ca sa spuna ca nu corespund fisei postului? Desi in fisa postului nu mi se cer detalii tehnice.
Mi-a notat intarziere de 5 minute in condica de prezenta pe care le-am recuperat, are vreun motiv intemeiat sau are probleme la cap?
Nu imi poate desfiinta postul pentru ca asta ar insemna ca nimeni din birou sa nu imi preia munca (din cate stiu), ceea ce nu se poate, suntem mai multi care facem acelasi lucru, dar pe posturi diferite.
Nu doresc sa imi dau demisia, dar as vrea sa stiu ce poate el sa faca pentru a ma da afara.
De asemenea as dori sa stiu daca nu sunt trecute niciunde bonurile de masa pe care ni le acorda, poate sa aleaga sa nu mi le mai dea? Le primesc pe cardul de bonuri, este singura dovada cum ca le primeam pana acum.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 26 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.

4. Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție ... TinaBot TinaBot Buna ziua! Soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție de 4 luni la o firma care încă isi ridicată fabrica propiu zis. De când s-a angajat a ... (vezi toată discuția)
Refuzul demisiei vasilemb vasilemb Am un caz interesant. Conduc dep tehnic al unei societatii, iar unul dintre angajati nu este de acord sa lureze in echipa in care a fost repartizat. I-am spus ... (vezi toată discuția)
Dat afara de la locul de munca si pus sa scriu si sa semnez demisia! sor3L_21 sor3L_21 Buna seara!Am o intrebare juridica.Am fost dat afara de la locul de munca fara nici un avertisment verbal sau scris si pus sa-mi scriu si sa semnez ... (vezi toată discuția)