Cum se calculeaza venitul net realizat din drepturi de autor ? Din codul fiscal reiese ca se calculeaza dupa cum urmeaza :
ART. 50 Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuală
(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală se stabileşte prin scăderea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:
a) o cheltuială deductibilă egală cu 20% din venitul brut;
b) contribuţiile sociale obligatorii plătite.
De ce am pus aceasta intrebare? Cei de la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala nu stiu cum se calculeaza !
-Venitul brut realizat pe anul 2012 a fost de 19548 lei
-Contributii (CAS, CASS, Somaj) a fost de 2118 lei
-Impozit 16% a fost de 2163 lei
Cei de la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala au calculat 19548-2118-2163=15267 la care primesc o idemnizatie de 1025lei.
Astazi cand am fost cu decizia de impunere la ei au vazut alta suma pe decizia de impunere anuala , respectiv 13520 lei care este venitul net anual, dar cei de la agentia judeteana o tin sus si tare ca acesta este venitul anual impozabil la care se scad cei 16 % !
Intrebarea este , cum se calculeaza indemnizatia pe drepturi de autor si ce suma trebuie sa primesc lunar?
Se va calcula din 15267 sau din 13520 care este trecuta pe decizia de impunere anuala, sau este alt calcul?
Ar fi indicat si cateva articole ajutatoare ca sa am docuentatia necesara cand ma prezint la agentia de plati.
PS. Copilul sa nascut cu data de 3 ianuarie 2013, iar indemnizatia o primesc cu data de 18.02.2013
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri